Zelf een cranberrybombe of cranberry ijstaart maken

cranberry ijstaart

Zin in een heerlijke cranberry ijstaart?

Hoe maak je een spectaculair nagerecht dat ook nog eens goede ingrediënten bevat? Juist met een cranberrybombe. Een ijstaart met als hoofdingrediënt cranberry’s. Hoe maak je zelf zo´n spectaculaire ijstaart?

Benodigdheden voor de cranberrybombe

Ingrediënten voor de cranberry ijstaart;

  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 175 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 200 gram gedroogde cranberrymix
  • 1 schoongeboende sinaasappel
  • 340 gram verse cranberry’s
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 50 gram witte chocolade

Aanvullende keukenproducten;

  • Ronde schaal
  • Plastic folie
  • Mixer

 

Werkwijze voor het maken van de cranberrybombe

In totaal duurt het 30 minuten om de taart te maken en 4 uur om de taart op te laten stijven.

verse cranberry´s

Kook de verse cranberry´s tot ze openbarsten!

  • Schraap met een mesje de vanillemerg uit het vanillestokje.
  • Doe de eieren, de dooiers, 100 gram suiker en het vanillemerg in een hittebestendige kom.
  • Zet een pan op het vuur met een laagje water.
  • Zet de hittebestendige kom op de pan met het laagje water.
  • Klop met een mixer de eieren au bain-marie.
  • De eieren komen niet in aanraking met het water.
  • Doe dit in 5 tot 10 minuten en wacht tot je een dikke gele crème hebt.
  • Neem de kom van het vuur en klop de eieren nog 2 minuten.
  • Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Breng in een ander pannetje de sinaasappelrasp, de sinaasappelsap (125 ml) en de laatste 75 gram suiker aan de kook.
  • Voeg de verse cranberry´s toe en verwarm ze tot ze openspringen.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Spatel het eiermengsel door de slagroom.
  • Voeg als laatst de gedroogde cranberrymix toe.
  • Bekleed de ronde schaal met de plastic folie.
  • Laat de folie over de rand hangen.
  • Schep het mengsel van slagroom, eieren en noten in de schaal en dek af met de folie.
  • Zet het geheel voor 4 uur in de vriezer om te laten bevriezen.
  • Haal de cranberry ijstaart 5 minuten voor het opdienen uit de vriezer.
  • Doe dit door een bord of andere vorm op de bovenkant van de ijstaart te leggen en vervolgens om te keren. Let even op dat de folie niet tussen de taart en het bord komt.
  • Verwarm de cranberrysaus en schenk hiervan een beetje over de cranberry ijstaart.
  • Schaaf hier overheen chocoladekrullen.
  • Serveer de rest van de cranberrysaus apart.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten