Wat te doen met vlees dat over is van barbecuen

Barbecuen is altijd leuk, gezellig en lekker, maar heel vaak blijft er wat vlees over. Je hebt net teveel gekocht van iets of er wordt meer gegeten van ander vlees en bijgerechten dan je verwacht had waardoor je blijft zitten met restjes vlees. Zonde om weg te gooien, maar wat kun je dan wel doen met vlees dat over is van barbecuen? Vind hier tips.

Wat te doen met vlees dat over is van barbecuen

Zodra je vlees uit de vriezer hebt gehaald, laten ontdooien en in de koelkast gezet, dan kun je eigenlijk niets anders doen dan het vlees te bereiden of weg te gooien. Dat laatste is natuurlijk zonde en je kunt het best het vlees op de barbecue leggen en daarna laten afkoelen en luchtdicht verpakken. Bewaar het vervolgens in de koelkast en eet het de volgende dag op.

Hoe kun je de restjes vlees verwerken in lekkere gerechten

vlees dat over is van barbecuen

Maak nasi met restjes sate!

  • Wat vaak overblijft zijn hamburgers. Dit is op zich niet erg want hiermee kan je veel doen. Je kunt de hamburgers bijvoorbeeld in reepjes snijden en ze meewokken. Ook kun je het koud op brood eten. Kijk met hamburgervlees uit dat het niet droog wordt, omdat het vaak wat dunner vlees is.
  • Satevlees kun je ook veelzijdig gebruiken. Je kun ter makkelijk zelf nasi of bami mee maken. Ook kun de stukjes klein snijden en er een maaltijdsalade mee maken, voeg er bijvoorbeeld ijsbergsla, mais, tomaat en een dressing naar keuze toe. Mijn voorkeur gaat uit naar honing mosterd dressing of yoghurt.
  • Worstjes vind ik zelf niet zo heel lekker, omdat ze vaak wat zouter zijn. Je kunt de worstjes afgekoeld op kadetjes eten met ketchup of in stukjes snijden en toevoegen aan een pasta gerecht. Macaroni kun je bijvoorbeeld prima combineren met wat zouter vlees.
  • Kipdrumsticks kun je de volgende dag gewoon koud eten bij het avondeten of ook in een salade doen. Zelf vind ik koud vlees wel lekker en niet zo machtig vallen.
  • Groente wat op de barbecue gelegen heeft kun je goed combineren met een omelet of een uitsmijter. Een boerenomelet is extra lekker als je er champignons aan toevoegt. Ook kun je de groente toevoegen aan een maaltijdsalade.

Hopelijk kun je nu meer met vlees dat over is van barbecuen en hoef je het niet steeds weg te gooien!

Vind hier de beste barbecuetips!

Leave a Reply

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten