Hoeveel kun je afdingen tijdens de economische crisis

Momenteel is het crisis in het Nederland en Europa. Iedereen zit op de centen en pot het geld op in plaats van het te laten rollen. Je kunt ook proberen korting te krijgen en afdingen. In andere landen zoals Egypte is dit een heel normaal verschijnsel en moet je het zelfs doen. Toch komt afdingen in Nederland nog niet heel veel voor, maar je kunt er wel degelijk voordeel mee behalen.

Hoeveel kun je afdingen op de verschillende producten? Lees hier verder.

[wp_ad_camp_2]

Tips om beter te kunnen afdingen

Bereid jezelf goed voor als je wilt gaan afdingen. Als je goed op de hoogte bent, kom je overtuigender over. Als je bijvoorbeeld de verkopende partij kunt vertellen wat de prijs van het product bij de concurrent is. Er zullen niet veel verkopers zijn die zeggen:,, Ok, gaat U daar dan maar heen.” Zij zullen je proberen te overtuigen met argumenten als het leveren van een goede service of een langere garantie. Aan de klant natuurlijk te bepalen wat ie daarmee doet. Hieronder nog een aantal andere tips die kunnen helpen meer van de prijs af te dingen;

afdingen op meubels
Op banken kun je aardig wat afdingen
  • Doe het op een rustig moment. De verkoper moet de tijd voor je hebben en als het bomvol met andere klanten is, maak je een kleine kans.
  • Kies niet een zaterdagmedewerker, maar een manager om bij af te dingen. Mensen die net in dienst zijn hebben vaak geen autorisatie om kortingen te geven en zullen daarvoor weer toestemming aan de “baas” moeten vragen.
  • Gooi het tijdens een gesprek niet meteen op korting. Omschrijf het als ‘mooie deal’, ‘speciale prijs’, of ‘kan er misschien nog iets van af’. Op deze manier ligt het doel van je gesprek er niet te dik bovenop.
  • Probeer altijd af te dingen bij een winkel of product waar veel concurrentie in is. Op een zeldzaam product korting krijgen is erg lastig, omdat de verkoper dan kan denken: “succes met verder zoeken”.
  • Het liefst kies je ook voor een regio waar veel van dezelfde soort winkels bij elkaar zitten. Op een woonboulevard kun je bijvoorbeeld veel meubelzaken treffen, waardoor je gemakkelijk bij de andere zaken kan geen buurten en dit dan ook subtiel kan laten merken. De verkopende partij zal je proberen binnen te houden.
  • Soms helpt het als je tegen sluitingstijd probeert af te dingen. Verkopers willen dan nog graag een mooie deal sluiten (psychologisch effect).

Vind nog meer tips die je kunnen helpen bij het onderhandelen in onderstaand boekje, dat je kan helpen bij het onderhandelen in allerlei situaties. Of het nu gaat om een contract op je werk of de hoeveelheid zakgeld voor je kind. Bestel hier direct het boek.

Hoeveel kun je afdingen

Je kunt natuurlijk niet maar doorgaan met afdingen. Afhankelijk van de productgroep kun je bepaalde percentages korting van de originele prijs krijgen;

 

Productgroep Percentage
Audio, video, elektronica 10 procent
Grote huishoudelijke apparaten 15 procent
Keukens 25 procent
Bankstellen en slaapmeubels 10 procent
Stoelen en tuinmeubelen 15 procent
Foto’s en filmapparatuur 15 procent
Auto’s 10 procent
Kleding 25 procent
Computers en randapparatuur 10 procent
Fietsen 15 procent
Diensten 15 procent

 

Tot slot

Afdingen kan best eng zijn, maar kan aanzienlijke kortingen opleveren. Zeker als je het goed doet. Met bovenstaande tips kun je een heel eind komen.

Heb je nog suggesties of aanvullingen op dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.