Op vakantie met je baby

Op vakantie met je baby hoeft geen probleem te zijn, het vraagt alleen wat extra planning en voorbereiding. Met een paar tips en trucs kan op vakantie met je baby bijna niet meer mis gaan.

Reizen met de auto

Op vakantie met de auto is het meest handig. Je bepaalt zelf wanneer je stopt of doorrijd. Slaapt je baby, dan rij je lekker door. Is ie wakker, dan zoek je een parkeerplaats op.
Zorg dat de baby goed vastzit in een autostoeltje. Ook al denk je dat een reiswieg comfortabeler is, een autostoeltje is veiliger. Er wordt geadviseerd om om de 2 uur te stoppen, dit is natuurlijk wel erg vaak als je naar Zuid Frankrijk of Kroatië gaat. Als je echt heel ver gaat met de auto, kun je dit misschien beter opsplitsen in meerdere dagen.

[wp_ad_camp_2]

Wat moet je doen in een warme omgeving

Natuurlijk goed opletten dat je baby niet oververhit raakt. Baby’s kunnen zichzelf niet goed koelen, doordat ze weinig kunnen zweten. Gaat je baby huilen wordt ie onrustig dan kunnen dat tekenen zijn dat het iets te warm is.

Zoek verkoeling en geef je kindje wat te drinken, dit mag ook water of limonade zijn. Op dit soort momenten is vocht het belangrijkst. Geef liever geen vruchtensap in verband met diaree.

Neem altijd een extra flesje drinken mee zodat je de fles kunt navullen.

Difrax 728x90

Luieruitslag. Ik heb er al eens een artikel aan gewijd. Bij warm weer heb je sneller last van luieruitslag. Om dit te voorkomen kun je het best je baby vaker verschonen. De billetjes preventief insmeren met sudocrème of je kindje gewoon lekker bloot laten liggen. Ook kun je in plaats van een luier een hydrofiel luier omwikkelen. Deze droogt zowel als dat ie wat vocht opneemt. Lees hier meer over luieruitslag. Voor luieruitslag geldt beter voorkomen dan genezen.

Handig om mee te nemen op vakantie met je baby

Wat zijn de meest handige dingen om mee te nemen op vakantie;

  • Pleisters en verbandmiddelen. Met kleine kinderen heb je zo een open plek. Vooral in een warme omgeving infectiegevoelig.
  • Ontsmettingsmiddel. Ontsmet altijd voor de zekerheid een wondje.
  • Koortsthermometer. Op vakantie worden kindjes wel eens ziek door de warmere temperatuur of ander water, altijd handig om te weten of je met koorts te maken hebt.
  • ORS. Eventueel om diaree te behandelen.
  • Wegwerpverschoningsmatjes. Als je je kindje moet verschonen op een wc langs de snelweg is het soms wel fijn een wegwerpmatje te gebruiken.
  • Tekenpincet. De teek komt steeds vaker voor, je moet er dus bedacht op zijn.
  • Neusspray. Ik zelf word vaak neusverkouden op vakantie, een spraytje is dan een uitkomst.
  • Dampo. Voor kinderen die verkouden worden.
  • Paracetamol(zetpil), zowel voor je zelf als de kinderen.

Heb je nog extra tips of aanvullingen op dit artikel? Laat ze dan hier gerust achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.