Waarom een buikband gebruiken tijdens de zwangerschap

Zwangerschap. Het kan één van de mooiste periodes van het leven van een vrouw zijn. Helaas kan het ook een van de meest oncomfortabele periodes zijn. Ochtend misselijkheid, opgezwollen enkels, de kilootjes die er aan lijken te vliegen… En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de impact die een zwangerschap heeft op het lichaam van de vrouw.

Gelukkig is er een groot scala aan zwangerschapskleding en andere producten om de pijn iets te verzachten. Één van die producten is de buikband. Wellicht een van de meest flexibele stukken zwangerschapskleding die een vrouw kan hebben.

Een makkelijke manier om een buikband te omschrijven is om het een topje te noemen dat alleen om de buik word gedragen. In feite is het niet meer dan een grote band van elastisch textiel. De laatste jaren is de populariteit van de buikband flink gestegen. Als resultaat daarvan zijn nu in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Sommige zijn met klittenband vast te maken waardoor de band verstelbaar wordt en andere zijn weer verkrijgbaar gewoon in de maat van je shirts of blouse. Welke buikband je ook koopt, ze kunnen nog veel meer voor je doen dan er modieus uit zien als je buikje begint te groeien.

[wp_ad_camp_2]

Gebruik van de buikband

De buikband heeft een aantal praktische voordelen. Ze kunnen de tijd dat je zwangerschapskleding kunt dragen verlengen, wat je weer geld kan besparen. Buikbanden kunnen je ook helpen met de broodnodige steun voor je rug zodat je ‘s nachts beter kan slapen. Daarnaast helpen ze om je middel er mooi uit te laten zien.

Het lichaam van de vrouw kan aanzienlijk veranderen tijdens de zwangerschap. Dat betekend meestal dat gewone kleren niet meer passen. Hoe hard je er ook tegen vecht, er komt een moment in je zwangerschap dat je je realiseert dat de knoopjes van je favoriete blouse toch echt niet meer dicht kunnen. Op dat moment gaan veel vrouwen over tot het dragen van buikbanden. Ze verhullen dat net dat knoopje niet meer dicht gaat of dat de rits toch echt open staat. Zo kun je je zwangerschapskleding dus echt langer dragen en kun je echt geld uitsparen!

Maar zoals gezegd kan het ook voor extra ondersteuning van je rug zorgen. Doordat je baby groeit zul je steeds meer gewicht in je onderbuik gaan meedragen. Dit zal onvermijdelijk ook de druk op de onderrug vergroten. Sommige buikbanden zijn er op ontworpen om je rug extra steun te geven zodat je rug minder belast wordt tijdens je zwangerschap.

Helpt een buikband tegen pijn

Het is vrij normaal dat je last hebt van rugpijn tijdens je zwangerschap. De juiste zwangerschapskleding en met name de buikband kan hierbij helpen. De rugpijn ontstaat doordat je onderbuik steeds meer gewicht krijgt doordat je baby groeit, hierdoor verandert ook je zwaartepunt en dus ook je postuur. Maar ook doordat je lichaam hormonen aanmaakt die je voorbereiden op de geboorte krijg je rugpijn. Helaas worden ook enkele spieren in je rug ontspannen door deze hormonen. Deze spieren zorgen normaal voor steun in je rug.

De buikband kan er voor zorgen dat de pijn wordt verlicht. Hoewel sommige buikbanden alleen gericht zijn op het accentueren en mooier maken van je buik, zijn er ook buikbanden verkrijgbaar die voor extra steun in je rug zorgen waardoor je pijn aanzienlijk kan worden verzacht.

Vergeet echter niet dat je niet alleen op je buikband moet vertrouwen voor een sterke rug. Het is nog steeds goed om oefeningen te doen zodat je rug sterk blijft.

Voor buikbanden en andere zwangerschapskleding kun je terecht bij bol.com. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Waarom een buikband gebruiken tijdens de zwangerschap”

  1. Wat een goed en uitgebreid artikel! Vanaf 10 weken (http://www.van0naar40weken.nl/10-weken-zwanger/) biedt een buikband al verlichting. Ook al heb je dan nog geen (grote) buik, de banden waaraan je baarmoeder hangt rekken al flink op en dat doet pijn.