Zelf Beef Wellington maken

beef wellington
Hoe maak je zelf Beef Wellington?

Beef Wellington is een echte kerstklassieker, maar waarom zou je hem alleen met kerst maken? Je kunt hem ook gerust maken voor de Pasen of een andere feestdag, want het smaakt altijd lekker, het hele jaar door.

Hoe kun je zelf een Beef Wellington maken? Vind hier het recept.

 

Benodigdheden voor het maken van Beef Wellington

Het maken van een Beef Wellington is niet heel gemakkelijk, je hebt er vrij veel ingrediënten voor nodig.

  • 1 rosbief, van ongeveer een kilo
  • 1 bladerdeegblok, pak 2 * 375 gram
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels mosterd
  • bloem om te bestuiven
  • 1 bakje kastanjechampignons van ongeveer 250 gram
  • 1 sjalotje
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram rauwe ham
  • 100 gram roompaté

Extra benodigdheden;

  • Keukenmachine
  • Plastic folie
  • Braadpan
  • Deegroller
  • Kwastje
  • Bakplaat
  • Bakpapier

 [wp_ad_camp_2]

Werkwijze voor het maken van Beef Wellington

  1. Maal de champignons met het sjalotje fijn.
  2. verhit 25 gram boter in een koekenpan.
  3. Bak de champignonpuree ongeveer 10 minuten lang totdat het vocht op is.
  4. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  5. leg een stuk plastic folie op je snijplank of aanrecht.
  6. Verdeel de ham in een rechthoek van 20 bij 30 cm.
  7. Bekleed de ham eerst met de roompaté en vervolgens met de champignonpuree.
  8. Dep de rosbief droog.
  9. Bestrooi met peper en zout.
  10. Verhit de rest van de boter in een braadpan.
  11. Bak de rosbief binnen 4 minuten rondom gaar.
  12. Bestrijk de rosbief met de mosterd.
  13. Leg de rosbief op de vulling van ham, paté en champignonpuree.
  14. Rol de ham met vulling strak om de rosbief heen.
  15. Laat de plastic folie eromheen zitten en vouw de boel strak dicht.
  16. Laat het geheel een uur rusten in de koelkast.
  17. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  18. Rol de bladerdeeg uit over een werkblad dat met bloem bestoven is.
  19. Maak er een lap van 30 bij 50 cm van.
  20. Leg de rosbief met plastic even op de lap om de maat uit te proberen.
  21. Past het deeg er helemaal omheen of heb je meer oppervlak nodig?
  22. Als het past verwijder je de folie en leg je het vlees op de lap.
  23. Rol de bladerdeeg om het vlees en druk goed dicht.
  24. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
  25. Bak de Beef Wellington met de naad naar beneden in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  26. Laat het na de oven minimaal 10 minuten rusten alvorens er plakken van te snijden.

 Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.