Soep kun je op vele verschillende manieren eten. Met balletjes, zonder balletjes, een lichte soep of juist gebonden. Kiezen welke groenten je graag wilt en vooral heerlijk als het buiten koud en guur is, maar ook in de zomer een prima gerecht voor wat extra zout.
Hou je van soep en ben je nog op zoek naar een lekker recept? Vind hier dan het recept voor een lekkere Italiaanse Tomatensoep.
Soep een gezonde maaltijd
Soep is een gezonde maaltijd omdat je er veel groente aan toe kunt voegen. Hoe meer groenten hoe meer vezels, vitaminen en mineralen. Soep bevat doorgaans niet al te veel vet, afhankelijk van wat je in de soep doet natuurlijk. Als je room of boter toevoegt wordt de soep natuurlijk wel vet. Soep levert daarnaast vaak zout, zeker als je teveel bouillonblokjes gebruikt. Let hier dus op.
Soep kent een enorme variëteit, je kunt bijna met elke groente soep maken. Groentesoep, tomatensoep, kippensoep, courgettesoep en broccolisoep zijn echter wel de favorieten. Erwtensoep wordt ook vaak gegeten en is uitermate geschikt voor koude winterse dagen.
Soep is daarnaast gezond omdat het je een vol gevoel geeft. Als je dus voor de maaltijd een soepje neemt, zul je daarna minder eten, wat gunstig kan zijn als je op je gewicht wilt letten.
Kippensoep gezond bij griep en verkoudheid
Kippensoep wordt vaak gedronken als men verkouden is, maar klopt dit eigenlijk wel. Het blijkt dat het drinken van kippensoep geen fabel is. Het geeft je immuunsysteem een boost met behulp van de stof carnosine. Ook in kippensoep uit blik zit deze stof.
Recept voor Italiaanse Tomatensoep
Heb je trek in een speciale vorm van tomatensoep? Kies dan deze eens.
Benodigdheden;
- 300 gram rundergehakt
- 2 grote uien, fijngesneden
- 400 gram (1 blik) gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 klein flesje rode wijn (bijvoorbeeld huiswijn)
- 4 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 4 tenen geperste knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels basilicum
- peper
- olijfolie
- staafmixer
Werkwijze;
- Doe de tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en oregano bij elkaar en meng het geheel goed door elkaar.
- Rul het gehakt in de pan en zet alvast 1 liter water in je waterkoker klaar.
- Doe wat olijfolie in de pan en voeg hier uien bij.
- Laat de uiten even fruiten. Als de uien een beetje glazig zijn, kun je het mengsel met de tomatenpuree, knoflook en de kruiden erbij doen.
- Roer dit goed door en blus na een half minuutje af met de rode wijn.
- Laat dit een halve minuut op hoog vuur staan, zet daarna het vuur weer laag.
- Het blik gepelde tomaten mag nu in de pan en zet het vuur middelhoog. Laat dit even door pruttelen.
- Zet nu de waterkoker aan.
- Doe het gekookte water met de bouillonblokjes in de pan.
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Hak nu alles met de staafmixer fijn. Vind hier een goede, niet dure staafmixer.
- Als de soep glad is voeg je het gehakt en wat peper toe.
- Voeg als laatst wat basilicum naar smaak toe.