Zelf pizzadeeg maken

In navolging op een eerder artikel genaamd de moderne huisvrouw eet vanavond pizza, komt nu het recept voor het zelf maken van pizzadeeg.

Het is niet erg moeilijk om zelf een goede pizzabodem te maken. En zelf een pizza maken is ook leuk om te doen. Vandaar hier het recept voor pizzadeeg.

 

Benodigdheden voor het maken van pizzadeeg

Je hebt niet veel nodig voor het maken van pizzadeeg. Gebruik het liefst Italiaanse bloem, maar gewoon bloem voldoet ook.

pizzadeeg maken
Zelf pizzadeeg maken
  • 250 gram bloem
  • Een snufje zout
  • 10 gram gedroogde gist
  • 125 ml lauw water
  • Olijfolie
  • Grote kom
  • Houten lepel
  • Bakpapier
  • Plasticfolie
  • Deegroller

 

Werkwijze voor het zelf maken van pizzadeeg

Bij het toevoegen van water aan het deeg kun je eventueel ook olijfolie toevoegen. Het deeg wordt dan makkelijker glad.

  • Zeef de bloem met wat zout in een grote kom
  • Maak een kuiltje in het midden
  • Meng de gedroogde gist door de bloem
  • Voeg het lauwe water toe
  • Meng tot een zacht, niet plakkerig deeg, door met de houten lepel te mengen
  • Leg de deegbal op het aanrecht en kneed tien minuten lang
  • Ga door tot het deeg elastisch en glad is
  • Maak een bal van het deeg en leg het in een kom
  • Dek de kom af met plasticfolie
  • Laat de deegbal een uur rijzen totdat het volume bijna verdubbeld is
  • Plet het deeg met je hand en rol het deeg uit
  • Zorg dat de dikte van de plak ongeveer 6 mm is
  • Leg het bakpapier op de bakplaat
  • Leg de deeglap op het bakpapier en druk de lap iets platter
  • Maak de randen van de deeglap dikker

Tot slot

Het pizzadeeg is nu klaar. De topping is naar eigen keus, maar laat 2 cm rondom vrij. Dit omdat de kaas nogal eens uitloopt. 

Wat je uiteindelijk op de pizza doet is geheel aan jezelf. Ben je op zoek naar lekkere toppings voor je pizza? Hier kun je er 500 vinden.