Monchoutaart is een lekkere taart gebaseerd op monchou. Monchou is een verse frisse roomkaas, dat elke gerecht een heerlijke smaak geeft.
Wil je zelf een keertje monchoutaart maken, probeer dan eens onderstaand recept!
Benodigdheden voor het maken van monchoutaart
Welke ingrediënten heb je allemaal nodig om monchoutaart te maken?
- Een half pak tarwebiscuits
- Een half pak bastognekoeken
- 150 gram boter
- 75 gram basterdsuiker
- 250 milliliter slagroom
- 2 pakjes monchou 100 grams verpakking
- 1 blik vlaaivulling of fruit van Hak, smaak aardbeien of kersen
- Springvorm
- Bakpapier
- Deegroller
De monchoutaart bestaat uit twee delen; de bodem en de monchou.
Werkwijze voor het maken van de bodem van de monchoutaart
- Bekleedt de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes (biscuits en bastognekoeken) fijn.
- Laat de boter smelten, zonder dat het bruin wordt.
- Vermeng de kruimels met de boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Vind hier een goede springvorm.
- Druk de bodem aan en laat de boter goed mengen met de kruimels.
- Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast.
Werkwijze voor het maken van de monchou
- Meng de monchou met de basterdsuiker.
- Klop de slagroom stijf.
- Schep de monchou, de basterdsuiker en de slagroom door elkaar.
- Schep het mengsel over de reeds gemaakte bodem en zet het geheel voor drie uur lang in de koelkast.
- Schep voor dat de taart wordt opgediend de vlaaivulling of vers fruit over de taart.
Variaties en tips
- Gebruik cake als bodem. Deze hoeft niet op te stijven en is meteen klaar voor de vulling.
- Gebruik geen fruit uit blik maar gebruik eens spekjes, hagelslag en smarties om de taart op te vrolijken.
- Voeg limonadesiroop toe aan het mengsel van monchou, basterdsuiker en slagroom.
Heb je nog tips of aanvullingen op dit recept? Laat ze hier gerust achter!
Wil je zelf speculaas maken? Lees dan hier verder.
Wil je zelf tiramisu maken? Kijk dan eens hier verder.