Een regenboogcake ziet er echt spectaculair uit en is ook nog eens superlekker! Op een verjaardagsfeestje maak je hiermee zeker goede sier. Hoe kun je zelf een regenboogcake maken?
Wat is een regenboogcake
De regenboogcake komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het ook wel de rainbowcake genoemd wordt. De cake bevat alle kleuren van de regenboog, maar in principe kun je zelf experimenteren met de kleuren die jij mooi vind. Zo zou je bijvoorbeeld de kleuren van je favoriete voetbalclub kunnen gebruiken, of de kleuren rood wit blauw voor een Hollandse cake. Is je dochtertje jarig? Gebruik dan de kleuren lila, roze en paars en voor je zoon misschien juist de kleuren geel, oranje en rood. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met de regenboogcake.
Benodigdheden voor de regenboogcake
Toen de cake pas net in Nederland werd geïntroduceerd was het moeilijk om aan de juiste ingrediënten te komen. Tegenwoordig is dat geen probleem meer.
- 150 gram bloem
- 80 gram boter
- 70 gram roomboter
- 80 gram suiker
- 80 gram basterdsuiker
- 3 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- Snufje zout
- 2 theelepels bakpoeder
- Topping of slagroom
- Verschillende kleurstoffen (Gel Icing Colours)
- Verschillende kommetjes, voor het aantal kleuren dat je wilt gebruiken
Voor iedere kleur heb je een apart kommetje nodig om de kleurstof te kunnen mixen. Deze kleurstoffen kun je echter niet zomaar kopen. Misschien dat ze bij je in de buurt een bakkerswinkel of taartgroothandel hebben. Ook kun je soms bij Jamin terecht voor kleurstoffen.
Werkwijze voor het maken van de regenboogcake
- Mix de boter tot het een gladde massa is
- Voegde suikers en het zout toe
- Mix het geheel voor 10 minuten
- Voed de eieren 1 voor 1 toe, terwijl je blijft mixen
- Voeg de bakpoeder en de bloem toe en mix alles tot een glad geheel
- Verdeel het beslag over de juiste aantal kommetjes (het aantal kleuren dat je hebt)
- Mix het beslag met de kleurstoffen
- Vet een cakeblik in
- Giet 1 voor 1 de kleurtjes in het blik
- Als het goed is mixen de kleuren niet en liggen ze bovenop elkaar
- Bak de cake in 60 minuten af op 150 graden
- Voeg eventueel een topping van slagroom of boter crème toe.
Bovenstaand is maar een leidraad, je kunt zelf de verhoudingen en aantal kleuren optimaliseren.