Zwangerschapscursussen vanuit de zorgverzekering vergoed

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je kunt je nu in alle rust voorbereiden op de komst van je kindje. Hoewel, in alle rust? Een zwangerschap brengt toch wel veel geregel met zich mee. Bezoekjes aan de verloskundige, echo’s, inkoop van babykleertjes, wandelwagens, boxen, kinderkamers. Maar je ook inlezen in wat er straks staat te gebeuren, je ongeboren kind alvast inschrijven bij het kinderdagverblijf en het volgen van allerlei handige cursussen ter voorbereiding op de bevalling en het moederschap. Gelukkig worden veel zaken vanuit je zorgverzekering vergoed. Maar hoe zit het eigenlijk als je een zwangerschapscursus wilt volgen?

[wp_ad_camp_2]

Help! Welke zwangerschapscursus moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende zwangerschapscursussen om uit te kiezen. Zo kun je een cursus volgen ter voorbereiding op de bevalling, maar ook een cursus om sneller te herstellen na de bevalling. Ook zijn er mogelijkheden als zwangerschapsyoga of een sportcursus voor zwangere vrouwen. De voordelen zijn vaak dat je veel leert over het verloop van een bevalling en leuk contact hebt met vrouwen die ook een kindje verwachten. Ook leer je ontspanningsoefeningen, puf-technieken en verschillende bevallingsposities. Kies een cursus die bij jou en je leven past en waar je denkt het meeste aan te hebben.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Zwangerschapscursussen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar vanuit de aanvullende verzekering. Het grote voordeel daarvan is dat je er geen eigen risico over betaalt. Vaak is het niet meteen duidelijk of een aanvullende verzekering ook zwangerschapscursussen vergoed. Vaak zit de vergoeding voor dergelijke cursussen verstopt onder een kopje zoals preventie of gezond leven en is de vergoeding een algemeen budget waarmee de cursus betaald wordt.

Voorwaarden aan de zwangerschapscursussen gesteld

Als zwangerschapscursussen in je aanvullende verzekering vergoed worden is het ook belangrijk dat je oplet onder welke voorwaarden je de cursus vergoed krijgt. Bij de meeste zorgverzekeringen is het belangrijk dat de cursus georganiseerd wordt door een kraamcentrum, een verloskundige of een thuiszorgorganisatie. Bij zwangerschapsyoga is het van belang dat de cursus wordt verzorgd door een yogadocent die lid is van de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland. Controleer in de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering welke voorwaarden er bij jouw verzekeraar van toepassing zijn. Dan kun je zorgeloos een cursus gaan volgen ter voorbereiding op de komst van je kindje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.