Zelf chipolatapudding maken

Chipolatapudding
Heerlijke Chipolatapudding!

Hoe maak je een van de lekkerste puddingen die er is? De chipolatapudding. Erg feestelijk en chic om te zien, maar nog veel belangrijker, heel lekker. Vind hier het recept om zelf chipolatapudding te maken.

Benodigdheden voor chipolatapudding

Wat heb je allemaal nodig om chipolatapudding te maken?

Werkwijze voor het maken van de chipolatapudding

In totaal duurt het maken van de pudding ongeveer 30 minuten en daarna 2 uur om te koelen.

  1. Verwarm de melk in een pannetje.
  2. Snijdt het vanillestokje open en haal het merg eruit.
  3. Voeg het vanillestokje en de merg toe aan de melk en laat dit 20 minuten trekken.
  4. Maak kleine stukjes van de bitterkoekjes.
  5. Besprenkel de stukjes bitterkoek, de rozijnen en de kersen met de rum.
  6. Week de blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  7. Klop de eidooiers met de suiker tot een romig schuim.
  8. Haal het vanillestokje uit de warme melk.
  9. Voeg wat melk toe aan de schuimige dooiers.
  10. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan de overgebleven warme melk.
  11. Blijf net zo lang roeren tot er een gebonden vla ontstaat.
  12. Doe de vla in een schone kom.
  13. Knijp de gelatine uit en roer ze door de nog warme vla tot ze opgelost zijn.
  14. Laat de vla afkoelen.
  15. Klop de slagroom stijf.
  16. Spatel de slagroom door de vla.
  17. Schep de stukjes bitterkoek en de rozijnen en kersen door de vla.
  18. Verdeel het nu ontstane puddingmengsel over de 3 verschillende taartvormen.
  19. Zorg dat er geen luchtbellen ontstaan, tik zodoende een paar keer op je werkblad.
  20. Laat de chipolatapudding afkoelen en stijven in de koelkast, minimaal 2 uur.
  21. Pak een mooie taartbord of ander bord speciaal voor taarten.
  22. Stort als eerste de grootste vorm op het bord.
  23. Vervolgens de middelste en als laatst de kleinste pudding.
  24. Garneer de pudding met lange vingers en munt.

Eet smakelijk en geniet van deze overheerlijke chipolatapudding!

Wil je meer van deze heerlijke nagerechten en puddingen maken?

Kijk dan eens verder in dit boek; Chocoladebijbel Van black velvet-taart tot macarons en van muntbonbon tot sticky toffee pudding!

Wil je zelf fondant maken? Kijk dan eens hier verder!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Zelf chipolatapudding maken”