Hoe organiseer je een themafeest

Heb je zin om een feest te organiseren met een bepaald thema? Hoe kleedt je dat aan en hoe organiseer je dat precies? Vind hier tips, ideeën en trucs om een themafeest te geven.

Inspiratie voor een themafeest

Wil je een feest organiseren maar heb je geen idee welk thema het moet worden. Ga dan eens op internet kijken of er iets bij een bepaalde datum past of ga de stad in en doe ideeën op. Voorbeelden van themafeesten kunnen zijn;

 • Goed-fout

  halloween themafeest
  Muffins bij een Halloween themafeest!
 • Carnaval
 • Hawaii
 • Halloween
 • Valentijn
 • Beach-party
 • Sprookjesfeest
 • James Bond
 • Goud of Zilver
 • Regenboog
 • Filmsterren
 • Glitter en Glamour
 • De jaren ‘50, ‘60, ‘70 of ‘80
 • Oosters
 • Apres Ski

[wp_ad_camp_2]

Hoe zorg je dat de gasten in de juiste sfeer komen

Dat begint natuurlijk al met de uitnodigingen. Zorg dat de uitnodigingen in de sfeer van het themafeest zijn, kies bijvoorbeeld voor glitter uitnodigingen, hartvormige uitnodigingen of juist een zwarte uitnodiging met spookjes erop. Zet op de uitnodiging welke dresscode gewenst is. Leuk is om een prijs uit te loven voor de beste outfit. De gasten zullen beter hun best doen en alles uit de kast halen. Natuurlijk moet jij dan zorgen voor de juiste sfeer en hapjes op het feest.

Ideeën voor leuke outfits

Zoek de juiste outfit voor het feest. Soms is het leuk een jurk of een pak te huren of een pruik als het feest een extremer thema heeft. Wil je verder gaan kies dan voor speciale lenzen of gebitjes om jezelf in een heks te veranderen.  Vind hier de leukste outfits voor kinderen.

Welke hapjes en drankjes moet je kopen

Zoek op internet wat er bij jouw feest past. Zo zal je bij een Hawaii feest kunnen kiezen voor vruchtenbowl met tropische vruchten, ananasdrank en veel tropische bloemen.

Als het feest het thema Apres Ski heeft, denk dan aan jodelmuziek, grote bekers (hoeft niet per se alcohol te bevatten), zoute hapjes, worstjes, eventueel zuurkool etc.

Bij sprookjes passen pastelkleurtjes, muffins, taarten en allerlei zoetigheden. Bij Halloween passen oranje gerechten met als basis pompoen.

Zo past er bij elk feest wel een leuk gerecht of drankje.

Wat heb je nog meer nodig voor de sfeer

Je kunt de ruimte waar het themafeest plaats vind leuk aankleden met versieringen. Denk aan slingers met het thema. Bijvoorbeeld oranje lampjes op een Halloween feest of een glitterlamp op een glitter en glamour feestje. Natuurlijk kun je ook glitterspray en eventueel maskers kopen bij speciale partywinkels. Hoe meer je aan de aankleding van het feest doet, hoe leuker het is voor de gasten. Ze hebben meteen iets om over te praten en mensen die elkaar nog niet kennen kunnen makkelijker met elkaar in contact komen.

Je eigen themafeest bouwen

sfeer op een themafeestVerzin in ieder geval iets origineels en zorg dat je de gasten niet teveel op kosten jaagt. Zoek de juiste balans en kijk naar de doelgroep die je uitnodigt. Hoe meer mensen er komen hoe meer je uit de kast kunt halen. Een themafeest moet iets zijn waar je met trots op terug kunt kijken en waar anderen nog lang over zullen praten. Pak het dus goed aan en maak een planning.

Veel succes met het organiseren van je themafeest!

Heb je nog tips of aanvullingen bij dit artikel? Laat dan hier gerust een reactie achter!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Hoe organiseer je een themafeest”

 1. Voor goedkoop entertainment op een themafeest beveel ik Compleet feest aan. Zij zijn gespecialiseerd in feesten zoals 1001 nacht, Hollandse avond, Rock and roll of een piratenfeest. Voor een relatief lage prijs een avondvullend pakket met Dj + geluid en divers entertainment.