Pluishaar voorkomen

pluishaar
Wat te doen tegen pluishaar?

Pluishaar, wat kun je ertegen doen? Zodra je haar perfect zit, straal je zelfvertrouwen uit. Het bepaalt immers voor een groot deel je uitstraling. Maar wat als het niet goed zit? Een ‘bad hair day’ kan je dag behoorlijk verpesten. Na een uur voor de spiegel te hebben gestaan voor een prachtig kapsel, is het uiterst frustrerend om enkele uren later alweer te kampen met pluizig haar. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je hier tegen kunt doen.

Tips tegen pluishaar

Hier zijn een paar effectieve tips om jouw pluishaar te bestrijden:

Wanneer je last hebt van pluishaar, is de eerste reactie vaak om een stijltang te gebruiken. Dat is begrijpelijk, maar een stijltang doet over het algemeen meer kwaad dan goed. Het effect is meestal tijdelijk en wordt steeds moeilijker te bereiken. Dit komt doordat de hitte van de stijltang je haar steeds meer beschadigt. Beperk daarom het gebruik van een stijltang. Kun je niet zonder? Gebruik dan in ieder geval een product dat je haar beschermt tegen de hitte. Vind hier een goed product om hitteschade te voorkomen. Probeer langzaam het gebruik van de stijltang te verminderen. Lees hier meer over het uitkiezen van de juiste stijltang.

Gebruik altijd een geschikte shampoo en conditioner. Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor de behandeling van pluizig haar. Laat de conditioner lang genoeg inwerken. Was je haar niet te vaak. Zelfs een milde shampoo kan uitdrogen. Was je haar nooit met heet water. Ook hierdoor kan je haar uitdrogen, waardoor het nog meer kan gaan pluizen. Vind hier een goed product om pluishaar te verminderen.

Pluishaar wordt vaak veroorzaakt doordat het haar erg droog is. Gebruik daarom minstens een keer per week een masker voor droog of pluizend haar. Breng het masker vooral goed aan op de puntjes van je haar. Wikkel er een warme handdoek omheen en laat het minstens een uur zitten. Je haar wordt hier heerlijk zacht van en je merkt meteen dat het minder pluist. Vind hier een goed haarmasker.

Stop met het gebruik van gel, haarlak en mousse. Producten die hard worden in je haar kunnen het beschadigen. Gebruik in plaats hiervan liever een serum zoals de Supersoft Frizz Control Serum van Schwarzkopf. Dit serum geeft je haar een prachtige glans. Pas op dat je niet te veel gebruikt. Je hebt namelijk maar een druppeltje nodig. Wrijf het druppeltje tussen je handpalmen en ga dan met je handen door je haar. Serum helpt ook heel goed tegen korte pluishaartjes die soms in een scheiding te zien zijn.

Pluizig haar is meestal het ergst direct na het douchen. Laat je haar onder een handdoek opdrogen of draai een knotje van je haar. Heb je geen tijd om je haar aan de lucht te laten drogen? Hoewel föhnen schadelijk is voor je haar, kan het soms wel noodzakelijk zijn. Breng van tevoren altijd een beschermend product in je haar aan. Gebruik altijd de laagste stand zodat je haar zo min mogelijk verhit wordt. In sommige gevallen kan het helpen om je haar ondersteboven te föhnen. Hierbij buig je dus voorover en föhn je vooral vanaf je achterhoofd. Zo vangen je onderste haren, die vaak niet te zien zijn, de meeste schade op. Als je haar bijna droog is, kun je het in model föhnen.

Is je haar echt heel hopeloos na het douchen? Kies er dan voor om je haar ‘s avonds te wassen. Zo heeft het de hele nacht de tijd om te ontpluizen.

Oorzaken van pluishaar

Pluishaar is een veelvoorkomend probleem dat ontstaat door verschillende factoren, waaronder:

  1. Droogte: Wanneer je haar droog is, verliest het zijn natuurlijke oliën, wat kan leiden tot pluishaar. Dit kan worden veroorzaakt door factoren zoals overmatig gebruik van hitte-stylingtools, blootstelling aan de zon, zwemmen in chloorwater of het gebruik van agressieve haarproducten.
  2. Beschadiging van de haarschubben: Beschadigde haarschubben kunnen ervoor zorgen dat het haar vocht opneemt uit de lucht, waardoor het opzwelt en pluizig wordt. Dit kan worden veroorzaakt door chemische behandelingen, zoals kleuren, bleken of permanenten, evenals door ruwe behandeling van het haar, zoals ruw borstelen of kammen.
  3. Weersomstandigheden: Factoren zoals vochtigheid kunnen van invloed zijn op de textuur van je haar. In vochtige omstandigheden absorbeert het haar vocht uit de lucht, waardoor het opzwelt en pluizig wordt.
  4. Gebrek aan vocht: Het haar heeft hydratatie nodig om gezond en glanzend te blijven. Een gebrek aan vocht kan leiden tot droogheid en pluishaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.