Tips voor gezonder bakken

Zijn er feestdagen, een verjaardagsfeestje of ga je gewoon voor de lol iets bakken? Dan is het slim om dit zo gezond mogelijk te doen. Taarten, koekjes en andere lekkernijen zijn heerlijk, maar bevatten wel veel calorieën, suikers en vetten. Als we dit kunnen verminderen terwijl de smaak van de baksels even goed blijft is dit alleen maar mooi meegenomen. Vind hieronder tips voor gezonder bakken.

Tip 1. Gebruik gepureerd fruit

Gepureerd fruit kun je gebruiken om vetten te vervangen. Niet geheel maar voor een derde. Het gepureerde fruit zorgt voor vocht en textuur. Ook zorgt het voor extra smaak en zoetstof.

Tip 2. Gebruik kaneel

kaneel Vervang suiker door kaneel in een vruchtentaart. Ook andere specerijen als kardemom kunnen voor extra smaak zorgen. Compenseer zuur fruit niet met suiker, maar met zoet fruit.

Tip 3. Gebruik minder deeg

Verminder de hoeveelheid deeg door voor een alternatieve bodem te kiezen en deeg alleen bovenop de taart te gebruiken als decoratie.

Tip 4. Vervang vette vullingen en toplagen

Vervang room als taartvulling door gecondenseerde magere melk. Gebruik voor de toplaag magere kwark in plaats van roomkaas. Ook kun je fruit- en vruchtensauzen gebruiken voor een caloriearme toplaag.

[wp_ad_camp_2]

Tip 5. Kies voor havermout

Maak eens gezonde koekjes door gebruik te maken van havermout al ingrediënt. De koekjes bevatten veel vezels en zijn ook nog eens heel lekker. Zeker als je ze combineert met appels, pruimen of rozijnen.

Tip 6. Maak een luchtige cake

Maak eens een luchtige cake, door biscuitdeeg te gebruiken in combinatie met bessen, aardbeien en frambozensaus. Hierdoor bevat de cake bijna geen vet en veel minder calorieën dan bijvoorbeeld een chocoladecake.

Tip 7. Vervang roomboter

In een cake of taart kun je de helft van de roomboter gemakkelijk vervangen door halvarine. Zo behoud je niet alleen de romige smaak van de roomboter, maar heb je wel veel minder calorieën. Eigenlijk 2 vliegen in 1 klap.

Al begonnen met gezonder bakken

Is het jou al gelukt gezonder te bakken? Heb je nog aanvullende tips bij dit artikel of gezonde bakrecepten? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Tips voor gezonder bakken”