Walnoten zijn lekkere noten. Je kunt ze toevoegen aan salades, in ijs of gewoon los eten. We weten dat ze lekker zijn, maar zijn ze ook gezond? Lees hier alles over walnoten en vind hier ook een recept met walnoten.
Inhoudsopgave
Wat zijn walnoten
Walnoten zijn de vruchten van de walnootboom. Het zijn zogenaamde steenvruchten. Eigenlijk zit om de noot die wij kraken nog een groene schil. Die valt eraf als de vrucht rijp is. Wij kraken de dop, ofwel de twee schalen die het zaad beschermen. Nu waar het om gaat, de walnoot zelf.
Zijn walnoten gezond
Walnoten zijn zeer gezond, ze bevatten de mineralen fosfor, magnesium, zink, ijzer en kalium. Daarnaast bevatten ze omega-3 vettenen bevatten ze van alle noten de meeste anti-oxidanten. Deze vetten werken ontstekingsremmend en verminderen of voorkomen vele verschillende gezondheidsklachten. Als laatst bevatten walnoten nog vitamine B1, vitamine E en foliumzuur.
Het best kun je walnoten eten als ze ongeroosterd zijn, ook ongezouten is beter, al vind je niet vaak gezouten walnoten. Ongeroosterd zijn ze het gezondst en bevatten ze de meeste anti-oxidanten.
[wp_ad_camp_2]
Walnoten recept bietensalade met walnoten
Maak eens een gezonde en lekkere salade met walnoten gecombineerd met bieten.
Benodigdheden;
- 4 middelgrote bieten
- 5 eetlepels walnoten
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 300 gram gemengde sla
- 125 milliliter geperste sinaasappelsap
- 60 milliliter balsamicoazijn
- 125 milliliter olijfolie
- 60 gram geitenkaas
- Een grote pan
- Een koekenpan
- Klein kommetje
Werkwijze;
- Maak de bieten schoon en snijdt ze in tweeën.
- Plaats de bieten in de pan en vul deze met water, net genoeg om ze te bedekken.
- Kook de bieten, laat ze 20 tot 30 minuten staan tot ze gaar zijn.
- Laat de bieten uitlekken, afkoelen en snijdt ze in blokjes.
- Hak de walnoten fijn.
- Zet de gehakte walnoten in een koekenpan op laag vuur.
- Verwarm ze tot ze verkleurd zijn en roer de ahornsiroop er door heen.
- Haal ze van het vuur en laat afkoelen.
- Meng in een klein kommetje de sinaasappelsap, de balsamicoazijn en de olijfolie tot een dressing.
- Start bij het opdienen met de sla, leg hier overheen het notenmengsel.
- Verdeel als laatst de blokjes rode biet over de sla en strooi ook wat stukjes geitenkaas.
- Maak het geheel af met de dressing.