Wat is Candida voor een SOA

In tegenstelling tot ziekten als syfillis en chlamydia is Candida geen soa, maar een overgroei van een op zich onschuldige gist. Deze gist Candida albicans is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht. Door diverse factoren kan deze gist draden gaan vormen. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Vooral vrouwen kunnen daar last van hebben. 

Candida
Candida wordt veroorzaakt door een gist!

Overgroei van de gist kan bijvoorbeeld ontstaan als de weerstand vermindert door bepaalde medicijnen (bijv. prednison, bij suikerziekte of bij gebruik van bepaalde antibiotica). Candida wordt vaak ’schimmelinfectie’ genoemd.

Candida ontstaat vrijwel nooit door seksueel contact. Je kunt Candida wel bij seksueel contact doorgeven. Candida is niet ernstig en is meestal goed te behandelen. Het kan wel veel jeuk geven en weer terugkomen. Candida overgroei kan optreden op de slijmvliezen van de geslachtsorganen, de mond en de endeldarm en op de huid, met name in huidplooien, waar het kan gaan smetten.

[wp_ad_camp_2]

Wat zijn de symptomen van Candida

Vaak geeft Candida geen klachten. Vooral mannen hebben meestal geen klachten. Als vrouw kun je bij overgroei van Candida meer vaginale afscheiding dan normaal hebben. Deze afscheiding kan eruit zien als dikke, korrelige kwark. Rond de schede kan het rood worden en er ontstaat vaak heftige jeuk. Bij de man kan de eikel van de penis er rood en schilferig uitzien.

Bron: Stichting SOA bestrijding Nederland

Mogelijke gevolgen van Candida

Op korte termijn zijn de klachten bekend, wanneer je niets aan deze

candida in de mond
Candida-infectie van de mond!

schimmelinfectie doet, zullen deze klachten alleen maar erger worden. De afscheiding gaat meer stinken en deze zal in grotere hoeveelheden worden afgescheiden. Ook de pijn bij het plassen kan gepaard gaan met kleine bloedingen.

Wat kan je tegen Candida doen

Er zijn verschillende behandelingen voor een vaginale schimmelinfectie. De meeste mensen gaan naar de huisarts en krijgen een zware antibiotica behandeling. Niet iedereen weet dat deze manier van behandelen ook verschillende extra bijwerkingen heeft. Er is ook een natuurlijke manier van behandelen, ook wel het Candida-dieet genoemd. Dit komt neer op het eten van minder suikers, de voedingsbodem van de schimmel. 

Als je bovenstaande symptomen bij jezelf herkent en je wilt zeker weten dat je een Candida infectie hebt, kun je altijd nog de thuistest doen en starten met het Candida-dieet.

Verder lezen

Heb je symptomen van een SOA, maar lijkt het toch niet op Candida? Misschien heb je dan last van chlamydia of syfilis.  Kijk daarvoor verder in onderstaande artikelen.

Wil je meer weten over syfilis? Lees dan hier verder.

Wil je meer lezen over de SOA chlamydia? Kijk dan eens hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Wat is Candida voor een SOA”

  1. Een tijdje terug had ik ook last van een schimmel infectie. Dit had zeer vervelende gevolgen en heb er een lange tijd mee gezeten. Ik had uiteindelijk Itraconazol gekregen en hierdoor was ik snel van de infectie af. Itraconazol kun je online kopen bij http://www.mijnmedicijn.net/apotheek/itraconazol/