Wat kun je het best doen bij voedselvergiftiging

voedselvergiftiging

Afgelopen nacht was een zware nacht. Mijn partner had last van een zware voedselvergiftiging.
Hij had op zijn werk een broodje kip-kerrie gegeten, wat waarschijnlijk de oorzaak was van alle ellende.
Vele bezoekjes aan het toilet waren het gevolg, met een gebroken nachtrust als toetje.
Het meest erg zijn overigens de afschuwelijke geluiden die erbij komen.

Wat is een voedselvergiftiging precies en wat kun je ertegen doen?

Een voedselvergiftiging kenmerkt zich door hevig en vaak braken. Als je denkt dat alles eruit is, moet je alsnog overgeven. het houdt verscheidene uren aan. Daarnaast kan diarree optreden. Het lichaam doet er dus alles aan om van de ziekteverwekker af te komen.

Wat kun je nu het best doen bij een voedselvergiftiging?

De beste tip die ik ken is dat je minstens 6 uur niet meer moet eten of drinken. Dit om je maag-darmstelsel tot rust te brengen.

Daarna veel rust en af en toe een kopje thee drinken, om het vocht tekort weer aan te vullen. Nog later een beschuitje of biscuitje eten, om het slappe lege gevoel tegen te gaan.

Na een dag rust en voldoende vocht tot je nemen, zouden de klachten langzaamaan moeten verdwijnen. Het duurt echter wel een paar dagen voordat je weer helemaal op kracht bent.

Verder lezen

Wil je meer weten over de bacteriën en schimmels die ons eten laten bederven? Lees dan verder in dit boek over bacteriën, virussen en schimmels.

Vragen als; zijn bacteriën en virussen ook ergens goed voor? Raakt de voorraad antibiotica echt uitgeput? Hoe onderga je isolatie wegens besmettingsgevaar? Wat is MRSA en waarom moet je het bestrijden? worden op een duidelijk manier besproken in dit boek.


Heb je zelf onlangs een voedselvergiftiging gehad en wil je je ervaringen delen of heb je aanvullingen wat je kunt doen als je getroffen bent. Laat ze hier weten!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Wat kun je het best doen bij voedselvergiftiging”

  1. Je voelt je snel beter met het geneesmiddel Domperidon. Het bestrijd met name de misselijkheid waardoor de voedselvergiftiging veel beter te verdragen is. Laat je adviseren bij de apotheek en meld ook altijd welke medicatie je nog meer gebruikt.