Één van de lekkerste toetjes die er bestaat is tiramisu. Een Italiaans dessert. De typische smaak komt van mascarpone, alcohol en koffie.
Wil je je visite eens verrassen met een goed nagerecht? Maak dan dit onderstaande recept voor tiramisu!
Benodigdheden voor het maken van tiramisu
Voor het maken van tiramisu heb je niet heel veel ingrediënten nodig;
- 150 gram lange vingers
- 250 gram mascarpone
- 50-60 gram suiker
- 3 eidooiers
- ¾ kopje Tia Maria
- Een half kopje espresso
- Chocoladepoeder
- Ovenschaal. Vind hier een mooie ovenschaal.
Werkwijze voor het maken van tiramisu
- Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimende massa.
- Voeg de Tia Maria hieraan toe.
- Voeg de mascarpone toe aan het mengsel.
- Zet sterke espresso koffie.
- Haal de lange vingers met de kant waar de suiker zit door de espresso.
- Leg de lange vingers met de suikerkant naar boven op de bodem van de ovenschaal.
- Schep het mengsel met mascarpone, Tia Maria, suiker en eidooiers over de lange vingers tot je deze geheel bedekt hebt.
- Leg nu weer een nieuwe laag met espresso doordrenkte lange vingers neer en giet hierover heen weer het mengsel.
- Ga hiermee door tot de lange vingers op zijn. Dit zal meestal niet meer dan twee lagen zijn.
- Zet het geheel een nacht in de koelkast, zodat de lange vingers zachter zijn geworden en het geheel wat meer ineengeklonken is.
- Bestrooi de tiramisu voordat het opgediend wordt met chocoladepoeder.
Eet smakelijk!
Tips
- Varieer eens met slagroom. Vervang de eidooiers en suiker door 250 milliliter slagroom.
- Gebruik eens Amaretto in plaats van Tia Maria.
- Gebruik in plaats van de eidooiers en de suiker, 125 milliliter slagroom en 125 milliliter advocaat.
- Serveer de tiramisu tezamen met ijs.
- Leg een figuurtje op de tiramisu en bestrooi dan de chocoladepoeder eroverheen.
Heb je nog tips, variaties of aanvullingen op dit recept? Laat ze gerust weten!