Hoe maak je zelf de lekkerste wentelteefjes als ontbijt? Een keertje zin in iets anders dan een gewoon ontbijtje? Wentelteefjes ofwel French toast smaken heerlijk als het buiten koud en guur is. Hoe kun je zelf de lekkerste wentelteefjes maken? Vind hier het recept!
Wat zijn wentelteefjes
Een wentelteefje is een zoet gerecht dat van brood gemaakt wordt. Het is populair in de Verenigde Staten, maar ook in Belgie en in Nederland. Het wentelteefje is ontstaan omdat men vroeger eigenlijk nooit eten weggooide. Het was meer de gewoonte om het te hergebruiken. Zo kon je oud brood weer lekker maken door er wentelteefjes van te maken. Tegenwoordig zijn wentelteefjes een lekkernij.
Recept voor wentelteefjes
Benodigdheden;
- Compact brood, zoals boerenbrood of brioche
- Brood dat al een paar dagen oud is
- 140 ml volle melk
- 2 eieren
- Kaneelpoeder
- Vanillesuiker
- Sinaasappelschil
- Suiker
- Koekenpan. Vind hier een mooie koekenpan!
Werkwijze;
- Rasp de schil van de sinaasappel in kleine stukjes.
- Maak sneeen van het oude brood van gewenste dikte.
- Scheidt het eiwit van de eidooiers zo goed mogelijk.
- Maak een mengsel van de melk en de eidooiers.
- Voeg hier kaneelpoeder, vanillesuiker en geraspte sinaasappelschil aan toe naar smaak.
- Doe het mengsel in een koekenpan en bak de sneetjes brood tot ze krokant zijn van buiten.
- Serveer direct na het bakken.
- Bestrooi eventueel met suiker en kaneelpoeder.