Zuurkool hoe maak je het verrassend

Zuurkool is erg gezond, maar toch is zuurkool niet altijd heel populair, vooral niet bij kinderen.Ze vinden de smaak te zuur of houden simpelweg niet van de stamppot waarin het vaak wordt opgediend.  Dat is zonde want zuurkool bevat heel veel vitamine C en maakt de darmen goed schoon. Daarnaast bevat het weinig calorieen en kan je er dus veel van eten.

Hoe kun je zuurkool toch aantrekkelijk maken voor je gezin? Misschien door het op verschillende manieren aan te bieden, naast de traditionele stamppot, die overigens wel heel gezond is.

Zuurkool variaties

Zuurkool op een tosti

Niet de meest voor de handliggende combinatie voor op een tosti, maar met mosterd smaakt het echt lekker.  De zure smaak  wordt hierdoor neutraler en toch geniet je van de gezondheidsvoordelen.

Zuurkool op een broodje

Beleg eens een broodje met zuurkool en dan gecombineerd met beenham of braadworst. Heerlijk voor in de winter of als je gewoon lekkere trek hebt.

Zuurkool op een pizza

Deze zie je ook niet vaak, zuurkool op een pizza. Maak je eigen pizza en beleg hem met salami of chorizo. Maak het af met zuurkool, voeg eventueel nog kaas toe.

Hamburger met zuurkool

Maak eens een hamburger en combineer zuurkool met bacon en gesmolten kaas. Heel anders dan de traditionele hamburgers maar minstens zo lekker!

Zuurkool op een andere manier?

Heb jij nog tips of andere manieren voor het klaarmaken van zuurkool? Laat ze hier dan gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.