Ben je op zoek naar iets lekker om zelf te maken voor kerst, Pasen, een ander feestje of gewoon zomaar? Probeer dit recept dan eens uit.
Slagroomtruffels, de combinatie van slagroom en chocolade samen!
Slagroom vind ik één van de lekkerste voedingsmiddelen die verkrijgbaar is. Lekker in de chocolademelk, lekker in de koffie of lekker bij een cakeje.
Zelf vind ik moorkoppen ook erg lekker, maar vaak blijft bij mij het gebak, nadat alle slagroom eruit gegeten is over. Bij slagroomtruffels heb je hier geen last van.
Het recept voor slagroomtruffels is helemaal niet moeilijk en neemt weinig tijd in beslag.
Recept voor slagroomtruffels
Wat heb je allemaal nodig om zelf slagroomtruffels maken?
- 1 vanillestokje
- 150 gram poedersuiker
- 150 gram boter
- 120 milliliter slagroom
- 250 gram pure chocolade
- Cacaopoeder
- Een spuitzak
- Kleine pan
- Een bakvel
Ben je nog op zoek naar een goede spuitzak? Hier kan je er één vinden!
Werkwijze voor het maken van slagroomtruffels
Wat moet je allemaal doen om de lekkerste slagroomtruffels te maken?
- Schraap het merg uit het vanillestokje door hem door midden te snijden.
- Klop de suiker, boter en vanillemerg door elkaar, totdat het geheel een witte kleur heeft.
- Voeg de slagroom langzaam toe en roer tot alles goed gemengd is.
- Doe het mengsel in de spuitzak en spuit er bolletjes van.
- Laat de bolletjes opstijven in de vriezer.
- Verwarm de chocolade in een pannetje tot het helemaal gesmolten is.
- Haal de goed bevroren bolletjes door de gesmolten chocolade en bestrooi ze met cacaopoeder.
- Leg de bolletjes op een bakvel en laat de chocolade stollen.
Eet smakelijk!
De slagroomtruffels blijven maximaal drie dagen goed, bewaar ze echter wel op een koude, droge plaats.
Heb je nog tips of aanvullingen op dit recept? Laat ze dan hier achter!