Boekrecensie Vet man, zo´n baby!

 

 zwangere vrouw
Een zwangere vrouw die na de bevalling weer snel in vorm wil komen!

Ik ben onlangs bevallen van mijn eerste kindje, een zoon. Helemaal geweldig, zo´n klein ventje om voor te zorgen. Helaas was ik tijdens de zwangerschap voornamelijk bang om heel dik te worden. Op de één of andere manier had ik juist veel trek in chocolade en ander snoep, terwijl ik wist dat dit niet goed was. Gelukkig kwam ik niet veel aan in gewicht, maar na de bevalling zijn er toch nog wat kilootjes blijven hangen.

Een familielid attendeerde me op het boek Vet man, zo´n baby! Geschreven door Regina Romeijn en Guy van der Reijden. Regina Romeijn is een presentatrice en heeft meegedaan aan het programma Expeditie Robinson. Ik las een stukje in het boek en het leek me leuk geschreven en ook heel herkenbaar om te lezen, dus ik heb het boek aangeschaft.

Hoe is Vet man, zo´n baby! opgebouwd?

Het boek begint met Regina Romeijn die beschrijft dat ze graag zwanger wil worden en hoe ze dat werd. Ook beschrijft ze de zwangerschapskwaaltjes en de gewichtstoename. Ook de leuke dingen zoals de eerste echo komen aan bod. Heel herkenbaar waren de opmerkingen die zij beschreef die andere mensen maakten over de grootte van de buik, zoals daar moet wel een tweeling inzitten. Terwijl ik het boek aan het lezen was moest ik echt wel eens lachen.

Na elke fase van de zwangerschap beschreven door Regina kwam er een hoofdstuk beschreven door Guy van der Reijden, de personal trainer van Regina, die haar ging begeleiden om na de zwangerschap weer in het “oude lichaam” terug te komen. Hij beschrijft in deze hoofdstukken oefeningen om te doen en ook de juiste voeding erbij.

Doel van het boek

Het doel van het boek is om na de bevalling in 100 dagen weer in je oude vorm te zijn of zelfs beter. De 100 dagen zijn opgedeeld in drie fasen. In elke fase worden de oefeningen die gedaan moeten worden zwaarder.

Elke fase wordt eerst door Regina Romeijn beschreven en is allemaal zeer herkenbaar. De zware nachten, het huilen van haar dochter, de bevalling zelf. Het opbouwen van conditie en het behalen van resultaten. Ook de maten van haar lichaam worden weergegeven, zoals de omvang van de bovenarmen, de bovenbenen, de taille en het gewicht.

Guy van der Reijden beschrijft vervolgens de oefeningen en het juiste voedingspatroon dat bij elke fase past. Oefeningen die thuis uit te voeren zijn en geen ingewikkelde apparaten vergen. Wel een beetje zelfdiscipline, want je moet drie keer per week de oefeningen doen.

In de eerste zes weken na de bevalling moet je bijvoorbeeld proberen te gaan wandelen. Dit opbouwend naar drie dagen per week en dan minimaal een uur lang achter elkaar in stevig tempo.

Na 100 dagen zou je lichaam dan weer in topvorm moeten zijn. Bij Regina is dit goed gelukt.

Eigen ervaring

Ik kan nog niet zeggen of ik hetzelfde resultaat ga behalen als Regina, want ik ben nog geen 100 dagen geleden bevallen.

Wel loop ik inmiddels meerdere dagen per week langer dan een uur en past mijn oude kleding weer. De buik is nog iets slapper dan voorheen, maar ik ben ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Vet man, zo´n baby! en wil je ook weer terug in je oude vorm? Dan kun je het boek hier bestellen!

Heb jij ook het boek gelezen en je oude vorm weer terug of  wil je nog iets toevoegen? Laat dan gerust een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.