Genieten tijdens uit eten gaan met Weight Watchers

Romantische etentjes, lunches met vriendinnen of een familiediner,…

Er staan heel wat restaurantbezoeken in de agenda van de Nederlandse vrouw. Die zijn erg leuk, maar veel vrouwen maken zich tijdens deze gezellige etentjes nogal eens zorgen over hun figuur. 79,9% van de jonge Nederlandse vrouwen gaat soms gefrustreerd uit eten.

Dat komt vaak door hun vriendinnen: 63,4% ergert zich aan vriendinnen die weinig eten. Bovendien bepalen vriendinnen indirect ook wat er op elkaars bord komt.

Onderzoek* van Weight Watchers maakt duidelijk hoe vrouwen het ervaren als ze met vriendinnen uit eten gaan.

1 maand gratis+fitbit cadeau 336x280

Gefrustreerd uit eten met vriendinnen

We denken wel eens: gezellig uit eten, maar zo leuk vinden we dat blijkbaar niet altijd. 79,9% van de jonge Nederlandse vrouwen (tussen 18 en 29 jaar) is soms gefrustreerd als ze uit eten gaat.

Vriendinnen zijn daar vaak de oorzaak van: 63,4% van de jonge vrouwen ergert zich aan vriendinnen die weinig eten. Dat is opvallend meer dan bij de oudere generaties vrouwen. Slechts 41,4% van de vrouwelijke dertigers en 29% van de vrouwen tussen 40 en 54 jaar ergert zich aan vriendinnen die relatief weinig eten.

Daarnaast ergert 53% van de Nederlandse vrouwen zich aan vriendinnen die de hele tijd negatief over eten praten. De gevoelens van frustratie worden intenser naargelang vrouwen meer aangepast eetgedrag vertonen. En echt genieten is er dan dus niet meer bij.

Eetgewoontes aanpassen tijdens uit eten gaan

We mogen ons dan wel ergeren, toch zorgt de druk van vriendinnen er ook voor dat we ons gedrag gaan aanpassen. 31% van de Nederlandse vrouwen laat haar keuze voor een lichte of een minder lichte maaltijd afhangen van wat haar vriendinnen bestellen en kiest dan niet voor het gerecht waar ze écht zin in heeft. Meer dan de helft (54%) van de Nederlandse vrouwen past haar eetgewoonten sowieso aan als ze uit eten gaat.

Toch wordt wel gelet op hoe gezond het gekozen gerecht is. Bijna 3 op de 10 Nederlandse vrouwen (29%) kiest niet altijd voor het lekkerste op de menukaart als ze uit eten gaat, maar houdt ook rekening met hoe gezond haar keuze is. De salade-garnituur blijft wel vaak liggen,  maar liefst 55% is er niet dol op.

Genieten tijdens uit eten gaan met Weight Watchers

“Onze maatschappij is heel erg bezig met eten. Sommige vrouwen hebben daardoor een negatieve relatie tot eten ontwikkeld en kunnen bijvoorbeeld niet meer gewoon genieten van een avondje uit eten met vriendinnen.

Bij Weight Watchers leer je om een normale relatie met eten op te bouwen en om opnieuw te genieten. En genieten kan dan ook wanneer je uit eten gaat, want je leert welke keuzes je het beste kunt maken zonder dat je het idee hebt dat je jezelf bepaalde dingen moet ontzeggen”, zegt Sabine De Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Afvallen met Weight Watchers

Met Weight Watchers is het gemakkelijk om te genieten terwijl je afvalt. Je leert weer normaal om te gaan met eten en kunt zelf weer uit eten en andere uitjes ondernemen zonder je schuldig te voelen. Met het unieke systeem van Weight Watchers  is het heel makkelijk om succesvol af te vallen terwijl je geen honger lijdt. Vele anderen zijn je al voor gegaan en hebben hun streefgewicht bereikt en dat ook vastgehouden. 

Start nu met afvallen met de Weight Watchers en bereik ook binnen de kortste keren je streefgewicht. 

Weight Watchers Algemeen 728x90

*Online bevraging in oktober 2014 door onderzoeksbureau iVOX bij 1000 Nederlandse vrouwen tussen 18 en 54 jaar, representatief gewogen op leeftijd en opleidingsniveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.