Het Kunsthistorisch Museum Wien

Voor mensen die van kunst, schilderijen en historie houden is het Kunsthistorisch Museum te Wenen echt een uitkomst. Gehuisvest tegenover het Natuurhistorisch Museum in net zo een prachtig gebouw.

Het museum trekt ongeveer 1,5 miljoen mensen per jaar. Wat kun je allemaal zien in het Kunsthistorisch Museum te Wenen?

Lees hier meer informatie en bezoektijden.

Historie en bouw van het Kunsthistorisch Museum

Het gebouw staat tegenover het Natuurhistorisch Museum. De bouw lijkt ook heel erg op dit museum. De bouw ervan begon in 1857 tijdens een grootschalig project dat alle objecten die in bezit waren van de keizerlijke familie bij elkaar te brengen. Het duurde echter tien jaar voordat de design wedstrijd werd uitgeschreven. Uit de wedstrijd kwam geen winnaar, waarna Gottfried Semper in 1868 werd aangesteld als adviseur. In 1871 begon de echte bouw, welke werd afgerond in 1891 wanneer het museum werd opengesteld voor publiek.

Bij binnenkomst van het museum zie je een ontvangsthal en een grote trap. Hieromheen zijn meerdere zalen te vinden. Hoogtepunt is wel de Cupola hal, met een grote ronding in het plafond.

De collectie van het Kunsthistorisch Museum

Het museum heeft meerdere afdelingen waarin verschillende interessante objecten te zien zijn. Zo heb je een muntenafdeling, een antiekverzameling, schilderkunst, een Lipizzaner museum en een verzameling oude muziekinstrumenten. Meeste van de objecten zijn de persoonlijke voorkeur van de keizerlijke familie. Het was immers hun verzameling.

De collectie schilderkunst is de grootste, en bevat werken van Venetiaanse schilders als  Titiaan, Veronese,Tintoretto en Canaletto. Daarnaast zijn er ook Belgische en Duitse schilders te zien. Het gehele museum is verder mooi aangekleed met beelden.

Met zo veel objecten van afwisselend type kunst, raak je in dit museum niet snel uitgekeken.

Bezoektijden en informatie

Het Kunsthistorisch Museum is van dinsdag tot zondag geopend van 10.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in de avond. Op donderdag is het museum zelfs tot 21.00 uur  ´s avonds open. De muntenafdeling sluit dan echter wel om 18.00 uur.

De toegangsprijs voor mensen boven de 19 jaar is 14 euro per persoon. Kinderen en tieners mogen gratis naar binnen. Studenten tot 27 jaar en ouderen boven de 65 krijgen korting en betalen 11 euro per bezoek. Bezoek je het museum met een groep bestaande uit meer dan 10 personen, dan is de toegangsprijs 10 euro per persoon, mits vooraf gemeld bij het museum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.