De Augustijnenkerk

De Augustijnenkerk is een onderdeel van het Hofburgcomplex. De kerk heeft een gotisch inrichting welke stamt uit de veertiende eeuw. De kerk is nog in een zeer goede staat, zeker als je de ouderdom van de kerk in acht neemt.

Loreto Kapel

augustijnenkerk

De Augustijnenkerk

De kerk heeft een bijzondere kapel, de zogenaamde Loreto Kapel. In deze kapel staan zilveren urnen, met daarin de harten van de Habsburgse familie.  De lichamen van deze familie liggen in de Kapuzinergruft, ook wel de keizerlijke grafkelder genoemd. Volgens Habsburgse traditie worden lichaam, hart en ingewanden apart begraven. Deze traditie wordt tegenwoordig niet meer toegepast en is voor het laatst in 1878 uitgevoerd.

Muziek in de Augustijnenkerk

De Augustijnenkerk is geliefd om zijn muziek. Vaak worden er missen gehouden met muziek van Schubert of Haydn. Deze missen zijn altijd op zondag. Schubert en Haydn waren beide Oostenrijkse componisten. Schubert overleed op jonge leeftijd (31) aan tyfus, terwijl Haydn de leeftijd van 77 heeft bereikt. Beide componisten schreven vele muziekstukken en symfonieën.

Bezoektijden en informatie

De Augustijnenkerk ligt aan de Augustinerstrasse 3 te Wenen, in het Hofburgcomplex. De kerk is dagelijks geopend van 8.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur. Op zondag zijn de speciale missen met muziek zoals hierboven beschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.