Het verschil tussen TGT en THT

THT
Wat is het verschil tussen THT en TGT

De meeste mensen doen hun boodschappen in de supermarkt. Dan wil je graag weten hoe lang producten houdbaar zijn. Op voedingsmiddelen staan tegenwoordig verschillende codes, maar wat betekenen deze codes precies en wat zegt dit over de houdbaarheidsdatum van een product?

Wat betekent TGT

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

TGT betekent te gebruiken tot. Dit staat op producten die snel bederven. Daarom moet je ze meteen weggooien als de datum verstreken is. Na de houdbaarheidsdatum kunnen er bacteriën gaan groeien, die zie je misschien niet met het blote oog, maar kunnen je wel ziek maken. Producten waar TGT op staat zijn vlees, vis, voorgesneden groenten, koelverse maaltijden of verse vruchtensappen.

Bij producten waar TGT op staat, dient een bewaarinstructie te zitten. Ze moeten zo snel mogelijk in de koelkast geplaatst worden. Producten waar een verlopen TGT datum op staat mogen niet verkocht worden. Je kunt de houdbaarheidsdatum verlengen door de producten snel na aankoop in te vriezen.

[wp_ad_camp_2]

Wat betekent THT

THT betekent tenminste houdbaar tot, en staat op producten die je na de datum nog wel kunt eten. Deze producten bederven niet snel en kun je nog veilig eten. Hierbij kunnen wel de smaak, kleur en geur achteruit gaan. Voorbeelden van producten die niet gekoeld hoeven te worden met THT datum zijn meel, koffie, snoep en frisdrank. Daarnaast bestaan er producten met een THT datum die wel gekoeld moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn gebak, eieren en zachte kaas. Deze producten moet je zelf beoordelen op kwaliteit. Producten met een verlopen THT datum mogen wel verkocht worden.

Hoe lang kun je iets bewaren nadat het geopend is

Vaak open je producten voordat de houdbaarheidsdatum verstreken is. Hoe lang kun je het dan bewaren?

  • Direct na de opening moet je verse vis, vlees en kip gebruiken
  • Voorgesneden kun je nog 1 dag na de opening gebruiken
  • uiterlijk 2 dagen na opening kun je gerookte zalm nog eten
  • tot 3 dagen na opening kun je melk en sinaasappelsap gebruiken
  • tot 4 dagen na opening kun je vleeswaren gebruiken
Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.