Wat doe je als je kind een verstopte neus heeft

Iedereen kent het wel, je kindje is verkouden en heeft last van een verstopte neus. Zelf vind ik het extra vervelend omdat je er een paar keer per nacht uit kunt om even wat extra drinken te geven. Ook komt een keelontsteking sneller om de hoek kijken als je kindje voortdurend door zijn mond ademt. 

Doordat mijn kleine naar de kinderopvang gaat, is ie nog iets vaker verkouden dan kinderen die hier niet naar toe gaan. Wat kun je nu doen als je kindje een verstopte neus heeft zodat de nachtrust voor iedereen in het gezin verbetert?

Dampo tegen een verstopte neus

verstopte neus
Dampo pleisters tegen een verstopte neus!

Opgelucht was ik toen ik zag dat Dampo iets nieuws heeft uitgebracht, namelijk de Dampo Inhalatiepleisters. Deze plak je op de pyjama van je kindje en zorgt ervoor dat er een lekkere eucalyptusgeur vrijkomt die zorgt voor een vrijere neus.

Voorheen gebruikte ik altijd Dampo inhalatiezalf, daarvan moest je een beetje op de borst smeren. Met de pleisters is dit echter verleden tijd. Nadeel van de pleisters is dat je kind de pleister er eventueel af kan trekken. Bestel hier de Dampo Inhalatiepleisters.

Zowel de pleisters als de zalf van Dampo hebben hetzelfde effect en zorgen voor een vrijere neus.

[wp_ad_camp_2]

Halve ui boven je bed

De methode om een schoongemaakte ui boven je bed te leggen, zal misschien best helpen, maar ben er zeker geen fan van. De geur vind ik zelf niet prettig en weet niet hoe mijn kinderen hierover denken. Je huis gaat ervan stinken, daarom valt de methode van de ui voor mij af.

Zout water snuiven

Voor volwassenen prima uit te voeren, maar voor kleintjes moeilijker uitvoerbaar. Doe een beetje zout in een kopje water en snuif dit voorzichtig op. Het slijm in je neus lost erdoor op, waardoor je snel meer lucht hebt. De methode is minder geschikt voor kinderen onder de 2 jaar oud. 

Neusspray

Gebruik een speciale neusspray voor kinderen. Hierin zit geen agressieve stof die de neusslijmvliezen kan laten oplossen. Neusspray mag je niet langer dan 2 weken achter elkaar gebruiken.

Andere tips

Heb je nog een andere tip om een verstopte neus bij je kindje op te lossen of andere aanvullingen op dit artikel? Laat dit dan gerust weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Wat doe je als je kind een verstopte neus heeft”

  1. Ik heb de Dampo Inhalatiepleisters gekocht en ze werken echt goed. Mijn zoontje had bijna geen last meer en sliep goed in. De pleister plakte ik op zijn romper en ging er de volgende ochtend makkelijk af.