Hoe houdt je je haar gezond en mooi tijdens de zomer

haar
Hoe zorg je voor mooi haar in de zomer?

De zomer is de heerlijkste tijd van het jaar. Lekker naar het strand of zwembad, een terrasje pakken of gewoon thuis in de zon een krantje lezen. Zon is goed voor ons humeur, we worden er vrolijk van.

Helaas betekend deze periode met veel zon en warmte een aanslag voor je haar.

Hoe kun je je haar zo goed mogelijk verzorgen in de zomer en hoe houdt je het zo lang mogelijk gezond en mooi? Vind hier tips om de zomer met mooie en gezonde haren af te sluiten!

Wat kun je doen om je haar gezond en mooi te houden

Ik zal hieronder wat tips geven die je zelf makkelijk kunt toepassen om je haar er mooi en fris uit te laten zien.

Tip 1. Vergeet je haar niet als je in de zon gaat zitten. Doe een hoed of pet op. Ook een mooie sjaal kan een gedeelte van je haar bedekken. Dit voorkomt uitdroging van de haren.

Tip 2. Gebruik haarverzorgingsproducten met een UV-filter. Door gebruik van producten met een UV-filter, breng je een laagje haarolie aan. De haarvezel is dan al verzadigd en zal minder chloor of zeewater absorberen.

Tip 3. Gebruik nadat je je haren hebt gewassen een conditioner. Dit doe je om uitdroging te voorkomen. Gebruik het liefst twee aparte producten en niet een 2 in 1 product. Afzonderlijk producten zijn beter afgestemd op waarvoor ze bedoeld zijn. Misschien ben je goedkoper uit als je een 2 in 1 shampoo met conditioner koopt, maar het resultaat zal minder goed zijn. Heel handig zijn de bundels van producten die op elkaar afgestemd zijn, bestaande uit shampoo en conditioners, zoals deze van Olaplex.

Tip 4. Geef je haar eens per week een haarmasker. Als je het haarmasker vaker aanbrengt, kan het haar juist minder volumineus worden. Dit wil je niet.  Wil je toch vaker je haren verzorgen met een masker, breng het dan alleen aan op de haarpuntjes,  deze drogen minder snel uit en splijten hierdoor minder snel, terwijl de rest volumineus blijft. Eens per week kun je wel het haarmasker aanbrengen vanaf de wortel, je haar wordt dan heel zacht en het masker brengt extra vocht in. Vind hier een goed haarmasker!

Tip 5.  Als je hebt gezwommen in de zee of in het zwembad, spoel je haren dan altijd uit met gewoon water. Resten chloor en zout laten je kleur vervagen en drogen het haar uit.

Tip 6. Was gekleurd haar alleen met producten voor gekleurd haar, hierdoor blijft de kleur langer. Deze producten zijn speciaal hiervoor gemaakt en laten je kleur langer zo als ie was.

Tip 7. Borstel je haren vaak. De hoofdhuid zal beter doorbloed raken en de groei van nieuw haren wordt erdoor gestimuleerd. Ook zal het haar er mooi door gaan glanzen.

Als je je haren borstelt voordat je het gaat wassen, zal het vuil makkelijker loslaten.
Vind hier een mooie borstel, ook geschikt voor kroeshaar!

Tip 8. Geef je haar na een vakantie een nieuwe kleurspoeling. Hoe goed je je haren ook beschermt en verzorgt, de kleuren zullen altijd iets vervagen.  Een nieuwe spoeling geeft het haar een oppepper.

Tot slot

Geniet van je vakantie, geniet van de zon, de zee, het strand of het zwembad. Maar houdt je haar in de gaten. Als de zomer voorbij is wil je dat je haren er nog steeds mooi en gezond uitziet.

Met bovenstaande tips moet het zeker lukken je haar gezond en mooi in de zomer te houden.

Heb je nog tips of aanvullingen over hoe je je haren kunt verzorgen in de zomer? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.