Hoe kun je zelf je tanden bleken

tanden bleken
Een stralend witte glimlach!

Veel mensen willen een stralend witte glimlach. De meesten onder ons vinden de eigen tanden echter niet wit genoeg en zelfs geel zien. We zouden onze tanden graag bleken en een paar tinten lichter maken.

Gelukkig zijn hiervoor middelen binnen handbereik. Zo kun je je tanden laten bleken bij een tandarts of mondhygiëniste. Ook kun je thuis je tanden bleken. Welke manieren zijn er om zelf je tanden te bleken? Lees hier meer over verschillende methoden om zelf een stralend wit gebit te creëren.

Welke manieren zijn er om zelf je tanden te bleken

De eerste manier is vrij simpel; doe niets aan de tanden, maar gebruik een rode of donkere lippenstift. De tanden steken hierbij lichter af. Het levert geen gevaar voor de tanden en je krijgt ook geen vlekken. Helaas is deze manier minder geschikt voor mannen.

Tandpasta

Gebruik een whitening tandpasta, hierdoor kunnen de tanden tot twee tinten lichter worden. Voordeel is dat je tegelijkertijd je tanden poetst en dat het erg goedkoop is, zo’n drie euro per tube. Helaas werkt de tandpasta niet bij hele ernstige verkleuring en zal er een sterker middel gebruikt moeten worden. Bestel hier direct whitening tandpasta.

Whitening pennen

Met deze pennen stip je verkleuringen aan op de tanden die je zelf niet mooi vind. Je kunt de plekken op deze manier tot vijf tinten lichter krijgen. Je mag de pen onbeperkt gebruiken. De werkzame stof in de vloeistof is peroxide. Het beste resultaat krijg je als je tweemaal daags je tanden aanstipt. Ook werkt deze methode goed als je enkele tanden wilt bleken en niet het gehele gebit. De prijs voor whitening pennen ligt rond de 50 euro.

Strips

Op de whitening strips zit een laagje gel waarmee je de tanden kunt bleken. De strips plak je op de tanden die je wilt bleken en laat je daar een tijdje zitten. Whitening strips zijn makkelijk in gebruik maar lees wel altijd goed de bijsluiter. Whitening strips kunnen de tanden 6 tot 8 tinten bleken en kosten rond de 40 euro.

White light

Met White Light kun je je tanden bleken met behulp van een gel en led licht. Het led licht activeert de bestanddelen in de gel en zorgt ervoor dat grote kleurverschillen en vlekken op tanden verdwijnen of lichter worden. Je doet de gel in een bijgeleverd bitje. Dit plaats je zowel over de onder als de boventanden. Vervolgens neem je de lichttransmitter in de mond en klem je hem vast tussen de bitjes. Vervolgens zet je het licht aan en wacht je tien tot dertig minuten. Je tanden kunnen 8 tot 10 tinten lichter worden met behulp van WhiteLight. Whitelight is tegenwoordig al verkrijgbaar van 25 euro. Bestel hier direct Whitelight om zelf je tanden te bleken!

Conclusie

Er zijn dus verschillende methode om je tanden zelf te bleken.  Afhankelijk van hoeveel tinten je lichter wilt of de kosten die je wilt maken kun je kiezen voor één van bovenstaande methoden.

Succes met het zelf bleken van je tanden! Laat het even weten als je je eigen tanden hebt gebleekt en of het heeft gewerkt.

Lees hier hoe zelf tandsteen kunt verwijderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.