Tips voor het kopen van een afzuigkap

afzuigkap
Welke afzuigkap kopen?

Ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan een betere afzuigkap? Dan heb je een enorme keus aan verschillende soorten, maten, vormen en kleuren afzuigkappen. Maar hoe kies je nu de juiste afzuigkap en waar let je op bij de aanschaf van je nieuwe afzuigkap?

Lees hier meer tips voor bij het kopen van een afzuigkap.

Wat is een afzuigkap

Een afzuigkap zorgt ervoor dat nare luchtjes die ontstaan bij het koken of bereiden van voedsel uit de keuken worden afgevoerd. De afzuigkap voert deze lucht af naar buiten of recirculeert de lucht. Je hebt dan filters nodig die de geurtjes en vetten opvangen. Het filter moet je eens in de zoveel tijd vervangen.

Tips voor het kopen van een afzuigkap

Design:

Hoe ziet de afzuigkap eruit? Is het een vierkant model of een schuin model? Hou je van strak of klassiek? Wil je er verlichting in?  Let in het geval van verlichting erop dat je de lampjes makkelijk kunt vervangen. Moet je steeds klemmetjes verstellen of gaat het met schroefjes. Hoe makkelijker de lampjes te vervangen zijn, hoe langer de afzuigkap mooi blijft.

Kleur:

Afzuigkappen zijn in alle kleuren verkrijgbaar, zorg dat de afzuigkap mooi in je keuken past en een geheel vormt met je fornuis of past bij de kleur van je keukenkastjes.

Breedte:

Hoe breed moet de afzuigkap zijn? Let op de breedte van je fornuis en zorg dat dit gelijk is.

Afzuigvermogen:

Wat is het afzuigvermogen dat je keuken nodig hebt? Dit kun je berekenen. Voor een goede atmosfeer in de keuken moet de lucht minimaal 10 keer per uur worden ververst op momenten dat je aan het koken bent. De juiste capaciteit voor de keuken kun je makkelijk zelf berekenen. Bereken het aantal kuub dat in je keuken aanwezig is. Bijvoorbeeld de oppervlakte van de keuken is 6 men de hoogte is 2,5 meter. De totale inhoud is dan 15 kuub. Aangezien de lucht tien keer per uur ververst moet worden voor een goede atmosfeer, heeft je afzuigkap dan 150 mnodig. De meeste keukens zijn echter groter, maar dezelfde formule blijft gelden.

Afvoermogelijkheden:

Kun je bij je afzuigkap gebruik maken van een afvoergang naar buiten of moet je lucht recirculeren? Bij recirculatie moet je filters aanschaffen en eens in de drie maanden vervangen.

Tegenwoordig bestaan er ook plasmanorm filters. Deze hoef je nooit te vervangen, maar hebben ook een aardig prijskaartje.

Prijs:

Buiten alle bovengenoemde tips, speelt de prijs natuurlijk ook een rol. Wat is je budget? Hoeveel wil je besteden aan een afzuigkap? Online kun je vaak een goede deal sluiten en een lagere prijs bedingen.

Het merk:

Wil je een bekend merk als Smeg of Boretti of kies je voor een afzuigkap van Beko. Veel voorkomende merken zijn; AEG,  ATAG, Bauknecht, Bosch, Miele, Zanussi, Pelgrim, Whirlpool, Siemens, Etna, Franke, Fagor, M-system, Samsung en Indesit.

Vind op deze website afzuigkappen voor aantrekkelijke prijzen van allerlei verschillende merken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.