Hoe zelf je kunstgebit schoonmaken?

Wist je dat je kunstgebit vaak schoonmaken belangrijk is? Dit helpt tegen voedselresten, tandplak, en verkleuring. Het zorgt voor hygiëne en gezonde tanden.

kunstgebit
 • Gebruik een speciale prothese tandenborstel en milde tandpasta om je kunstgebit te poetsen
 • Reinig je kunstgebit boven een wasbak met water om schade bij het laten vallen te voorkomen
 • Bewaar je kunstgebit ‘s nachts in een vochtige bewaarbox om de vorm te behouden
 • Gebruik een natuurlijke desinfecterende spray bij het in doen van je kunstgebit voor optimale reiniging en frisheid
 • Volg deze tips en adviezen om je kunstgebit in optimale staat te houden en te zorgen voor een hygiënische en stralende glimlach

Hoe kun je het beste je kunstgebit reinigen?

Je moet voorzichtig zijn bij het reinigen van je kunstgebit. Doe dit altijd boven een wasbak met wat water erin. Zo voorkom je schade als het valt. Gebruik nooit alcohol, oplosmiddelen, scherpe dingen of heet water. Die kunnen je kunstgebit beschadigen.

Na het eten is het goed je kunstgebit schoon te maken met lauw water en zeep. Tandpasta is hiervoor niet geschikt. Het bevat schurende deeltjes die de prothese kunnen beschadigen. Dus gebruik liever lauw water en zeep.

Voorkom schade aan je kunstgebit door geen alcohol, oplosmiddelen, scherpe voorwerpen of hete water te gebruiken.

Om tandsteen te voorkomen, kan schoonmaakazijn nuttig zijn. Maar gebruik dit niet te vaak. Het kan je prothese beschadigen. Er zijn ook speciale producten om je kunstgebit goed te reinigen. Gebruik bijvoorbeeld Ecosym, bruistabletten of een gebitsbox. Koop hier direct Ecosym.

Gebruik voor een goede reiniging een protheseborstel. Zo ben je zeker dat je alles goed schoonmaakt. Je kunstgebit zal langer meegaan en er mooi uitzien.

Advies voor het reinigen van je kunstgebit:

 • Reinig je kunstgebit boven een wasbak met water om schade bij het laten vallen te voorkomen.
 • Gebruik geen alcohol, oplosmiddelen, scherpe voorwerpen of hete water.
 • Reinig je kunstgebit na elke maaltijd met lauw water en zeep.
 • Vermijd het gebruik van tandpasta, aangezien dit schurende deeltjes bevat.
 • Gebruik schoonmaakazijn heel af en toe om tandsteen te verwijderen.
 • Maak gebruik van speciale reinigingsgels, gebitsboxen, bruistabletten en een protheseborstel of nagelborstel.

Hoe kun je je kunstgebit opbergen?

Heb je een uitneembare gebitsprothese? Dan is het slim om deze ‘s nachts uit te doen. Bewaar het goed om de vorm te behouden en het dragen fijn te maken. Een glas water naast je bed was vroeger genoeg. Nu is een speciale bewaarbox beter om je tanden droog en veilig te houden. Deze box beschermt je kunstgebit als het per ongeluk valt.

Merken als Miradent en TonsilFresh hebben top bewaarboxen. Die houden je kunstgebit vochtig en veilig. Leg je kunstgebit ‘s nachts in de box. Het droogt niet uit en gaat langer mee. Ook helpen deze boxen bij het tegenhouden van bacteriën.

MerkBeschrijving
MiradentEen hoogwaardige bewaarbox met een afsluitend deksel, ontworpen om vochtig te blijven voor het beste behoud van het kunstgebit.
TonsilFreshEen bewaarbox met een speciaal compartiment voor het bewaren van een gebitsreiniger of -tablet. Biedt optimale bescherming en hygiëne voor je kunstgebit.

Zorg dat je het kunstgebit goed schoonmaakt voor het opbergen. Reinig met water en een protheseborstel. Zo houd je je kunstgebit fris én hygiënisch.

Een vochtige bewaarbox houdt je kunstgebit in topconditie. Het verlengt de levensduur en zorgt voor een betere mondgezondheid. Kies een goede bewaarbox voor de beste zorg voor je kunstgebit. Vind hier een mooie bwaarbox.

Hoe kun je je kunstgebit weer indoen?

Na een goede reiniging, is het tijd om je kunstgebit weer in te doen. Gebruik een natuurlijke desinfecterende spray zoals de MiBrush Fresh Spray. Dit product houdt je kunstgebit schoon en fris. Het bevat natuurlijke ingrediënten die je kunstgebit goed reinigen en een fijne smaak geven.

Volg deze stappen om je kunstgebit in te doen:

 1. Was je handen goed met water en zeep.
 2. Neem je schone kunstgebit en spoel het onder kraanwater.
 3. Bespuit je kunstgebit goed met de MiBrush Fresh Spray. Zorg dat alles bedekt is.
 4. Zet je kunstgebit voorzichtig in je mond. Begin met de bovenkant en druk daarna voorzichtig onderin.
 5. Check of je tandprothese goed vastzit en of het comfortabel zit.

Lukt het in doen niet goed of zit het niet lekker? Bel dan je tandarts voor tips. Soms is een kleine aanpassing nodig.

Gebruik de MiBrush Fresh Spray voor een schoon en fris kunstgebit. Zo krijg je een mooie lach en houd je je mond gezond!

Conclusie

Het is belangrijk je kunstgebit regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt voedselresten, tandplak en verkleuringen. Gebruik een speciale borstel, milde tandpasta, en zeep. Reinig boven een wasbak om vallen te voorkomen.

‘s Nachts bewaar je het in een vochtige box, bijvoorbeeld Miradent of TonsilFresh. Zo houdt het zijn vorm en blijft het prettig om te dragen.

Zorg dat je het goed schoonmaakt voor het terugdoen. Kies bijvoorbeeld voor MiBrush Fresh Spray voor extra hygiene. Volg deze tips om je kunstgebit mooi en schoon te houden. Zo behoud je een frisse glimlach. We hopen dat dit artikel nuttig was voor je.

FAQ

Hoe kun je zelf je kunstgebit schoonmaken?

Poets je kunstgebit elke dag om etensresten en verkleuring te voorkomen. Gebruik een speciale tandenborstel voor protheses en milde tandpasta. Spoel deze boven de wasbak af onder stromend water, zo voorkom je schade als het valt.

Bewaar je gebit ‘s nachts in een vochtige wasbox. Bij het indoen, gebruik een natuurlijke spray om het te desinfecteren.

Hoe kun je het beste je kunstgebit reinigen?

Wees voorzichtig met je kunstgebit. Maak het schoon boven een wasbak. Doe dit met een laagje water erin, zo voorkom je schade.

Gebruik geen alcohol, oplosmiddelen of heet water. Reinig na elke maaltijd met lauw water. Tandpasta is niet goed, het beschadigt de prothese. Soms kan schoonmaakazijn helpen tegen tandsteen. Koop hier direct schoonmaakazijn.

Gebruik speciale gels en boxen voor een goede reiniging. Bruistabletten werken goed tegen aanslag. Voor een diepe reiniging kun je een protheseborstel gebruiken.

Hoe kun je je kunstgebit opbergen?

Laat je kunstgebit ‘s nachts uit en zorg dat het vochtig blijft. Dit houdt de vorm goed. Water bij je nachtkastje werkt, maar een bewaarbox is beter.

Kies een vochtige bewaarbox van een goed merk. Vind hier een mooi kunstgebit bewaarboxje inclusief reinigingsset.

Hoe kun je je kunstgebit weer indoen?

Reinig je kunstgebit goed voor je het weer gebruikt. ‘s Ochtends mag hij dan weer in. Een natuurlijke spray, zoals MiBrush Fresh Spray, reinigt en verfrist je prothese. Het is natuurlijk en smaakt lekker, wat je een fris gevoel geeft.

Een paar sprays zijn genoeg om je kunstgebit fris te houden.

Wat zijn enkele belangrijke tips voor het onderhouden van een kunstgebit?

Zorg dagelijks goed voor je kunstgebit om het mooi te houden. Gebruik goede tandenborstels en pasta. Reinig hem grondig voor je hem weer in doet.

Houd je aan deze tips voor een glimmend en hygiënisch kunstgebit.

Bron Links

Wil je graag zelf je tanden bleken? Lees dan hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.