Waar let je op bij het kopen van een nieuwe televisie?

Heb vandaag met mijn moeder een nieuwe televisie gekocht. Mijn moeder had nog zo’n ouderwetse tv met een uitstekende achterkant. Destijds erg hip, het was 1 van de eerste breedbeeldtelevisies. Een paar weken geleden begon ie echter te brommen. Heel irritant, alsof ie zwaar onder stroom staat, of het volume keihard. Tijd voor een nieuwe tv dus!

Maar waar let je nu op bij het kopen van een nieuwe televisie?

De grootte van de televisie;
Je moet rekening houden met de afstand dat de tv van je zitplek af staat. Meestal zijn groottes van 1 meter goed, maar daarboven moet je op gaan letten, dat je niet te dichtbij zit.

De kleurweergave;
Sommige tv’s stralen een warme kleur uit. Dit komt omdat deze televisies beschikken over 4 pixels. Naast groen, blauw en rood beschikken deze televisies ook over een geel pixel. Dit maakt dat de kleuren echter er uit zien. Tv’s met 4 pixels vallen in een duurdere prijsklasse.
Daarnaast kun je kijken of je een LED-tv wilt of niet. LED-licht is net ietsje mooier dan een tv zonder LED-licht. Ook dit is duurder.

[wp_ad_camp_2]

De prijs;

Niet geheel onbelangrijk. Wat wil je voor de tv uitgeven? Je hebt al een aardige tv voor 500-600 euro. Je kunt het zo gek maken als je wilt, richting de 2000- 3000 euro indien je een 3D tv zou willen hebben.

3D;
Wil je een 3D tv, waar je soms met een brilletje naar moet kijken? Het geeft een extra dimensie aan het kijken van de tv. Sommige mensen noemen het effect sensationeel, vooral bij het kijken van sportwedstrijden.

Full HD;
De meeste televisies zijn al in Full HD, het ziet er gewoon mooier uit bij het kijken van films.

Het aantal Hertz;
Het aantal Hertz staat voor het verversen van het beeld per seconde. Er zijn tegenwoordig tv’s verkrijgbaar van 600 of 800 Hertz. Deze vallen in het duurdere segment.  De meeste tv’s hebben 100 tot 200 Hertz.

Andere opties;
Andere opties zijn:

 • Ambilight, rustig voor de ogen
 • Internet op je tv, zoals buienradar, youtube en programma gemist
 • Een ingang voor digitaal TV kijken, zodat je geen extra kastje nodig hebt
 • Standaard van de tv, je kunt kiezen voor een soort driepoot als je dat wilt
 • Omranding van de televisie, zwart, grijs of juist zo dun mogelijk
televisie
De Philips PFL7000

Eigenlijk zijn er tegenwoordig helemaal geen slechte tv’s meer. Zeker niet als je gaat voor Sharp, Sony, Philips, Samsung of LG. Ben vast nog wel wat merken vergeten 🙂

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Philips. Om precies te zijn een Philips PFL7000,  een LED-tv met 600 Hertz. Het geluid klinkt ook goed. Als toegevoegde waarde heeft de tv ook ambilight.
Verder kan de tv makkelijk met internet verbinding maken en Youtube en bijvoorbeeld de buienradar afspelen. Daarnaast is het mogelijk Programma Gemist te kijken.

Als je een natuurfilm kijkt, dan ziet het er echt geweldig natuurlijk uit! Al met al een mooi apparaat waar zeer zeker een geruime tijd van genoten gaat worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Waar let je op bij het kopen van een nieuwe televisie?”

 1. Duidelijke review. Ik wil binnenkort een nieuwe tv aanschaffen, maar zie door de bomen het bos niet meer, dus kan deze tips goed gebruiken!

  Groeten,
  Rasmon

 2. Een beetje grotere TV, met actieve 3d en FullHD, heb je tegenwoordig al vanaf zo’n 600 euro. Gelukkig worden mooie en goede televisies steeds goedkoper!