Koude gure dag

koude gure dag

Mijn cake van gister was hartstikke goed gelukt, en we hebben er met z’n allen van gesmuld.
Vandaag is het helaas erg koud en guur buiten, meer een dag om binnen te blijven, maar soms kan dat nu eenmaal niet.
Hopelijk wordt het niet zo’n horrorwinter als voorspeld, maar er zijn voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen.
Zoals het dragen van thermo ondergoed. Zelf draag ik thermo sokken en thermo ondergoed. Maar hoe komt het nu dat thermo ondergoed zo warm is? Het beste thermo ondergoed is gemaakt van merinowol, afkomstig van het merinoschaap. Deze wol is anders dan gewone schapenwol. Hoe anders kun je hier lezen.

Vanavond vieren de meeste mensen sinterklaas. Ik wens hierbij iedereen heel veel plezier ondanks het gure weer!

Hoe kun je een koude gure dag doorkomen?

Hier zijn enkele tips om een koude gure dag door te komen:

  1. Kleed je warm aan: Draag meerdere lagen kleding, inclusief thermische onderkleding als het echt koud is. Zorg ervoor dat je handschoenen, een sjaal en een muts draagt om jezelf te beschermen tegen de kou.

  2. Warme dranken: Geniet van warme dranken zoals thee, koffie, warme chocolademelk of soep om jezelf van binnenuit op te warmen.

  3. Binnenactiviteiten: Zoek naar leuke binnenactiviteiten zoals het kijken van films, het lezen van een goed boek, het luisteren naar muziek of het spelen van bordspellen om de tijd door te brengen.

  4. Maak het gezellig: Steek wat kaarsen aan, gebruik warme dekens en creëer een gezellige sfeer in huis om jezelf comfortabel te voelen.

  5. Beweeg: Als je de kou even wilt ontvluchten, overweeg dan om wat lichte oefeningen te doen binnen, zoals yoga of stretching, om je lichaam warm te houden en je energie te geven.

  6. Blijf sociaal verbonden: Bel of videobel vrienden en familieleden om in contact te blijven en jezelf op te vrolijken tijdens een koude dag.

  7. Plan een gezellige activiteit: Organiseer een filmavond met vrienden, bak iets lekkers, of maak een creatief project om jezelf bezig te houden en iets om naar uit te kijken.

  8. Ontspan: Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van wat rustige activiteiten, zoals meditatie of een warm bad, om stress te verminderen en jezelf te verwennen.

Wil je meer lezen? Tips voor een mooie en gezonde huid tijdens de herfst en winter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.