Tips voor een mooie en gezonde huid tijdens de herfst en winter

gezonde huid
Een mooie huid in de winter?

Heb je last van een droge huid tijdens de koude dagen? Of heb je een rode blos, die schraal aanvoelt? Vaak heb je ook nog eens een strak en droog gevoel. De huid gaat dan schilferen en pijn doen. Dit komt ook voor aan handen en voeten. Deze huidirritaties worden niet alleen buitenshuis veroorzaakt, ook binnen draagt een verwarming bij aan het uitdrogen van de huid. Toch kun je de huid mooi en gezond houden tijdens de herfst en de winter. Hoe je dat doet? Vind hier tips! 

Tips voor een mooie en gezonde huid tijdens de herfst en winter

 • De meest oude tip is; drink voldoende water. De vochthuishouding komt van binnenuit. Op deze manier hou je de huid ook gehydrateerd tijdens de wintermaanden. Probeer dagelijks minimaal 1,5 liter te drinken.
 • Zorgt dat er voldoende vocht in huis is. Een verwarming die de boel droog stookt, zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid enorm daalt. Je kunt hiervoor luchtbevochtigers aanbrengen. Zoals je vroeger zag hingen deze aan de verwarming. Ververs het water wel regelmatig.
 • Was je handen niet met zeep, dit droogt je handen extra uit. Spoel ze goed af met lauw water en smeer ze daarna in met een goede handcrème.
 • Breng sowieso elke nacht handcrème aan voor het slapen gaan. Dit geldt ook voor gezichtscrème. Denk bijvoorbeeld aan Vaseline.
 • Vergeet je lippen niet steeds in te balsemen met lipbalsem als je naar buiten gaat. Niets vervelender dan kapotte lippen met scheurtjes. Doe dit ook voor het slapen gaan.
 • Kies de beste dagcrème bij jouw huidtype. Verzuim dit niet op te brengen, zeker niet als de wind snijdend koud is. Kies het liefst voor een vochtinbrengende crème.
 • Gebruik zonnebrandcrème in de winter. Deze crèmes werken ook in de winter, zeker tijdens het skiën. Niet alleen voorkomen ze verbranding, ook zorgen ze voor een goede hydratatie van de huid en beschermen tegen uitdrogen.
 • Als je je handen wilt beschermen, draag dan nooit natte handschoenen. Dit onttrekt zeer veel warmte en veroorzaakt enorme huidirritaties. Ook kun je er jeuk van krijgen.
 • Ook natte sokken zijn funest. Draag altijd droge sokken om de voeten te beschermen.
 • Breng ook voetencrème aan voor het slapen gaan.
 • Zelfs douchen kan de huid uit laten drogen. Douche niet te heet en smeer je huid erna goed in met bodylotion.

Een mooie en gezonde huid behouden?

Veel succes met het mooi en gezond houden van de huid tijdens de herfst en winter. Als er eenmaal schade is opgetreden is het lastiger deze weg te krijgen. Hier geldt beter voorkomen dan genezen!

Lees hier meer over gezond haar en huid in de zomer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.