Lekkere recepten met aardappelen

De meeste mensen koken aardappelen, en maken ze op geen enkele andere manier klaar. Verder halen we wel eens een patatje. Maar er zijn meerdere manieren om aardappelen op een lekkere manier klaar te maken. Vind hier meerdere recepten met aardappelen. Deze recepten zijn bedoeld als bijgerecht  en voor vier personen.

 

Rösti met rucola

Rosti is een lekkere manier om aardappelen klaar te maken!
Rosti is een lekkere manier om aardappels klaar te maken!

Rösti is een lekkere manier om aardappelen op een andere manier klaar te maken.

Benodigdheden;

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • Olijfolie
  • 3 sjalotjes
  • 1 rode ui
  • 35 gram rucola
  • Keukenpapier

 

Werkwijze;

  • Rasp de aardappelen grof.
  • Droog de aardappelrasp met papier.
  • Verhit de olijfolie
  • Roerbak de sjalotjes en de rode ui hierin
  • Schep de aardappelrasp door het mengsel en roerbak 10 minuten
  • Schep de rucola vlak voor het serveren door de rösti

 [wp_ad_camp_2]

Aardappelkoekjes met bieslook en feta

aardappelkoekjes
Maak eens aardappelkoekjes!

Benodigdheden;

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 100 gram geraspte feta
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Bloem
  • Olie

 

Werkwijze;

  • Borstel de aardappels schoon
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Pel de aardappels
  • Pureer de aardappels
  • Voeg hieraan de feta, de bieslook, een losgeklopt ei, zout en peper aan toe
  • Laat het mengsel afkoelen
  • Maak bolletjes van de puree met een doorsnede van ongeveer3 centimeter
  • Druk de bolletjes plat
  • Haal de koekjes door de bloem
  • Bak de aardappelkoekjes in de hete olie bruin

 

Gegratineerde aardappelmousseline

Benodigdheden;

  • 500 gram kruimige aardappels
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Kookroom of melk
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas

 

Werkwijze;

  • Schil de aardappels
  • Kook de aardappels met zout gaar
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een luchtige puree
  • Voeg hieraan de knoflook, een scheutje olijfolie, de kookroom en de peterselie toe
  • Schep het mengsel in ovenvaste bakjes
  • Bestrooi de inhoud met de paneermeel en geraspte kaas
  • Gratineer onder de hete grill
  • Hierbij moet je zelf in de gaten houden wanneer de mousseline klaar is

 

Aardappel kerriesoesjes

Benodigdheden;

  • 250 gram aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Frituurolie
  • 150 ml water
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • Zeef
  • Lepeltje of spuitzak
  • Vergiet
  • Keukenpapier

 

Werkwijze;

  • Kook de aardappelen en laat ze afkoelen
  • Wrijf de koude aardappelen door een zeef of stamp ze fijn
  • Voeg zout, peper en een klein beetje kerriepoeder toe
  • Verhit frituurolie alvast tot 150 graden
  • Breng de 150 ml water samen met de 50 gram boter aan de kook
  • Voeg in 1 keer alle bloem toe
  • Roer het deeg tot het een bal vormt
  • Voeg aan deze deegbal 2 eieren één voor één al kloppend toe
  • Schep het aardappelmengsel hier doorheen
  • Vorm met de 2 lepeltjes bolletjes
  • Bak de bolletjes in 4 minuten in de hete olie
  • Laat de soesjes uitlekken in vergiet, waarin keukenpapier ligt

 

Tot slot

 

Bovenstaande receptjes zijn bedoeld als bijgerecht en bieden variaties op traditionele manieren van de bereiding van aardappelen. Ik hoop dat je één van deze receptjes eens uitprobeert en laat weten hoe het je heeft gesmaakt!

 

Heb je nog andere aanvullingen of tips op dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.