Leuk speelgoed van Hello Kitty

Hello Kitty, het snoezige poesje met strik op het hoofd. Hello Kitty is een icoon op het gebied van speelgoed, maar dat niet alleen, ook tandenborstels, tasjes, beddengoed, kleding, knuffels en stickers kun je kopen.

Wie is Hello Kitty en waar komt het vandaan?

Wie is Hello Kitty?

Hello Kitty!
Hello Kitty!

Hello Kitty komt van oorsprong uit Japan. Het is ontworpen door Ikuko Shimizu in 1973, en uitgegeven door het Japanse bedrijf Sanrio. Vanaf daar heeft het schattige poesje de wereld overgenomen en werd in 1976 in Amerika geïntroduceerd.

Hello Kitty is een wit poesje met een rode strik aan haar rechteroor, heeft een tweelingzusje Mimmi en woont in Londen, Engeland. Ze is geboren op 1 november, heeft veel vrienden op school en beleeft veel avonturen. Haar hobby’s zijn reizen, muziek, lezen en koekjes eten die haar zusje voor haar bakt.

Producten van Hello Kitty

Het eerste product was een kleine roze portemonneetje.
Hello Kitty heeft echt overal producten van. Een kleine greep uit alle producten; beddengoed, pyjama’s, rompertjes, tassen, tandenborstels, sleutelhangers, pantoffels, servies, slingers, feestartikelen, Hello Kitty zwembandjes, knuffels en ga zo maar door. Daarnaast is er natuurlijk allerlei speelgoed, Hello Kitty dvd’s en zelfs games verkrijgbaar.
Vind hier een leuke pyama van Hello Kitty!

Is je kindje helemaal gek van Hello Kitty?

In Japan is het nog gekker. Daar zijn een Hello Kitty restaurant en geboortehuis geopend. Alles in het restaurant bevat een afbeelding van Hello Kitty of doet aan het poesje denken. In het geboortehuis is ook alles in Hello Kitty stijl, dit zou goed zijn voor de barende vrouw.
In Nederland is ze niet zo ver doorgedrongen als in Japan.
Er zijn daar zelfs twee themaparken opgericht, Harmonyland en Sanrio Puroland.
Een Hello Kitty telefoon!
Een Hello Kitty telefoon!

Daarnaast zijn er tientallen fanclubs over de gehele wereld die alles van haar delen.

Ook sterren verbinden zich aan Hello Kitty, zo is Lady Gaga een echte fan. Sommige fans hebben zelf Hello Kitty tatoeages!
Naast de doorgaande spullen zijn er ook de wat vreemdere spullen van verkrijgbaar, zoals tarotkaarten.

Televisie serie Hello Kitty

 
Hello Kitty heeft ook een eigen tv-serie gehad, alleen waren er niet zo veel afleveringen, 42 in 8 jaar tijd. De serie was educatief, Hello Kitty was juffrouw en gaf les in taal, rekenen en klokkijken. Later vervaagde het leeraspect van de serie.

Veel plezier met het kopen van Hello Kitty spulletjes!

Heb je nog tips of aanvullingen bij dit artikel, laat ze dan gerust achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.