Wil je je kindje ergens inzetten, maar is het nog te klein voor een kinderstoel? Denk dan eens aan een wipstoeltje.
Een wipstoeltje is niet zo groot als een kinderstoel en kun je daarom makkelijk meenemen en verplaatsen. Vaak kun je een wipstoeltje in verschillende standen zetten, zoals wippen, maar ook stil staan.
Inhoudsopgave
Waar let je op bij het kopen van een wipstoeltje?
Omdat je kindje waarschijnlijk toch vaak in het wipstoeltje gaat, is het belangrijk op een aantal punten te letten.
Ten eerste moet het wipstoeltje verschillende standen kennen. Het stoeltje moet vastgezet kunnen worden om het eten geven te vergemakkelijken. Natuurlijk moet het stoeltje ook kunnen wippen. Daarnaast is het handig als het wipstoeltje helemaal plat kan, zo kan het kindje er ook in slapen.
Ten tweede moet het kindje goed in het stoeltje passen en niet onderuit zakken. Zo kan je baby alles goed zien en kun je het rustig even neerzetten terwijl je iets anders in huis doet of even wegloopt. Een gordel is hier dan ook op z’n plaats.
Als laatst is je budget belangrijk. Wat heb je over voor het wipstoeltje, een duurder stoeltje zal meer mogelijkheden hebben, dan een eenvoudig goedkoop wipstoeltje. Het is natuurlijk maar waar je het wipstoeltje precies voor wilt gebruiken.
Ook zijn er opties waar je aan kunt denken bij het kopen van een wipstoeltje, deze zijn niet strikt noodzakelijk maar wel handig.
Ook zijn er opties waar je aan kunt denken bij het kopen van een wipstoeltje, deze zijn niet strikt noodzakelijk maar wel handig.
- Kun je speeltjes aan het wipstoeltje bevestigen? Dit maakt het wipstoeltje wel iets duurder dan een wipstoeltje waarbij dit niet kan.
- Kun je het stoeltje in hoogte verstellen? Dit is handig voor langere mensen.
- Kun je het wipstoeltje makkelijk schoonmaken? Zit er een afwasbare hoes omheen of is het plastic wat je met een doekje makkelijk af kunt nemen?
- Hoe kun je het stoeltje makkelijk verplaatsen? Bevat het een hengsel net als een Maxi Cosi of met je het wipstoeltje anders optillen?
- Ook niet geheel onbelangrijk; tot welk gewicht kan je kindje in het stoeltje. Meestal kunnen de stoeltjes 9 kilo aan, maar de iets duurdere varianten kunnen een gewicht tot 13 kilo dragen.
Verschillende merken bieden wipstoeltjes aan zoals;
Stokke; ook wel de Bounce ’n Sleep genoemd, een iets duurder stoeltje.
BabyBjorn; een mooi uitziende wipstoel.
Nuna; een duurdere wipstoel op onderstel.
Koelstra; eenvoudig, goedkoop, maar wel functioneel wipstoeltje verkrijgbaar in meerdere kleuren.
Bloom Coco; een zeer mooie wipstoel qua design, kan echter niet worden vastgezet. Verkrijgbaar in vele kleuren, passend in elk interieur.
Veel succes met het kopen van het juiste wipstoeltje!
Heb je nog suggesties of aanvullingen op dit artikel? Laat ze dan hier achter.
Ben je op zoek naar een kinderstoel voor je kleintje? Vind hier tips waar je op moet letten bij het kopen van een kinderstoel!
Waar je ook op mag letten is de gewichtsklasse. Een baby kan vanaf 9 maanden in een kinderstoel zitten (ongeveer). Ik kom veel wipstoeltjes tegen tot 6 maanden, wat moet je dan met de maanden ertussen? Ik ben nu aan het kijken voor een babybjorn, iets duurder misschien, maar geschikt tot 13 kilo! En ik zag hetzelfde stoeltje bij Bol.com voor 90 euro (afgeprijsd van 130) en bij Van Asten kost dat stoeltje 135 euro (!) Andersom kwam ik ook een stoeltje tegen dat bij Bol.com duurder was dan bij Van Asten, dus kijk goed rond! Het kan je zoveel schelen!