Leuk speelgoed van Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn een regelrechte hit onder de kleintjes. Wie kent Woezel en Pip nou niet? Alleen vaak kent men Woezel en Pip alleen van naam en weet er verder weinig van af.
Maar wie zijn Woezel en Pip nu eigenlijk en wat kun je er allemaal van kopen?

Guusje Nederhorst in GTST
Guusje Nederhorst in GTST

Wie zijn Woezel en Pip?

Woezel en Pip zijn twee hondjes.
Woezel is het blauwe jongenshondje en Pip het gele meisjeshondje.  Ze zijn de beste vriendjes. Woezel is het stoere hondje dat zijn beste vriendinnetje Pip wil beschermen, echter Pip durft veel meer dan Woezel. Ze doen alles samen en maken van alles mee. Zo slapen ze samen, eten en spelen ze samen en gaan samen naar de tovertuin. Ze zijn bedacht voor kinderen van 0 tot 5 jaar oud.

[wp_ad_camp_2]

Wie heeft Woezel en Pip bedacht?

Woezel en Pip zijn bedacht door Guusje Nederhorst. Guusje Nederhorst is met name bekend van haar rol als Roos Alberts- de Jager in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast was zij ook zangeres in de meidengroep Linda, Roos en Jessica, waar zij een nummer 1 hit Ademnood mee had. In 2003 trouwde zij met Dinand Woesthoff, de zanger van de band Kane, samen kregen zij een zoon Dean Maddy. Helaas werd kort na de geboorte van haar zoon borstkanker bij haar vastgesteld, waar zij in 2004 aan overleed.

Woezel en Pip120x600Al voor haar dood was Guusje begonnen met het schrijven. Het boekje Woezel en Pip; In de tovertuin, is door haar geschreven en voorzien van een cd met meezing liedjes die zij heeft ingezongen.
Na haar dood hebben anderen de serie overgenomen. Zo heeft Babette van Veen boekje nummer 2; Woezel en Pip; Beste vriendjes ingezongen en hebben vele andere meegezongen op de cd van boekje nummer 3; Woezel en Pip; Op Vakantie!

In 2007 heeft Dinand Woesthoff het bedrijf Dromenjager opgericht en alle activiteiten die met Woezel en Pip te maken hebben voortgezet. Het werd uiteindelijk zo’n groot succes dat er ook een theaterproductie aan Woezel en Pip is gewijd. De opbrengsten hiervan gaan naar de Guusje Nederhorst Foundation, waar het geld besteedt wordt aan kinderen die op welke manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Speelgoed van Woezel en Pip

Van Woezel en Pip zijn allerlei boekjes uitgekomen waaronder bovenstaande boekjes met cd en muziek. Daarnaast is er ook een badboekje en zijn de boekjes in het Vlaams uitgegeven.
Speelgoed is verkrijgbaar van hout, plastic, pluche en er zijn puzzels van te koop. Zo zijn er lieve labelknuffeldoekjes, rammelaars, gewone knuffels, boxspiralen, boxkleden en autospeeltjes verkrijgbaar.
Verder kun je allerlei accessoires voor de baby- of kinderkamer krijgen zoals gordijnen, meubeltjes, beddengoed, lampjes en behangranden.
Als laatst is er kleding van Woezel en Pip verkrijgbaar. Zo heb je sokjes, slofjes, schattige babypakjes en  mutsjes. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken is wel verkrijgbaar en al vanaf de kleinste maat.

Tot slot

Veel succes met het zoeken naar spulletjes voor je kleintje van Woezel en Pip. Misschien geniet je er zelf stiekem ook wel van!

 

Heb je nog tips of aanvullingen of suggesties bij dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.