Leuke activiteiten rond Pasen

Tijdens de Paasdagen is iedereen een aantal dagen vrij. Wat zijn dan leuke activiteiten om te doen rond die dagen? Helaas is het lastig te plannen of je naar buiten kunt, Pasen kan namelijk vroeg in het jaar vallen, maar ook laat. De temperatuurverschillen tussen de verschillende jaren zijn dan ook groot. Hoe Pasen ook valt, je kunt altijd leuke dingen doen rond deze dagen.

 

Tussen welke data kan het Pasen zijn

Pasen kan vallen tussen 22 maart en 25 april.  Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente.  Ook de eerste dag van de lente telt mee, valt de eerste volle maan echter op zondag, dan valt Pasen een week later. Hierdoor kan Pasen vallen tussen 22 maart en 25 april. Iedereen weet; Maart roert zijn staart, en Aprilletje zoet, geeft ook nog eens een witte hoed. Zo kun je dus weer hebben dat sneeuw geeft, maar ook zomerse temperaturen.

[wp_ad_camp_2]

Allerlei soorten Paasactiviteiten

Vind hieronder een opsomming van allerlei leuke Paasactiviteiten. Beginnend met de activiteiten die je binnen kunt doen.

 

Paaseieren verven

Eieren verven met Pasen!
Eieren verven met Pasen!

Leuk om te doen, ook met kinderen. Koop een goedkoop setje en je bent snel aan de slag. Als de eieren nog wilt eten na het verven, moet je letten op het type verf dat je koopt. Wil je de eieren niet opeten, kies dan voor waterverf, dit gaat makkelijk uit de kleren indien er gemorst wordt.

 

Een paasei maken

Zelf paaseieren knutselen op papier. Maak er een slinger van en hang ze op. Ook kun je versieringen maken voor paastakken. Denk dan niet alleen aan eitjes, maar ook aan konijntjes en kuikentjes. Een paasei van papier maché maken is ook nog een optie. Het vrolijkt in ieder geval je huis op!

 

Bakken voor de Paasdagen

Een paasstol maken!
Een paasstol maken!

Ga lekker aan de slag in de keuken. Maak muffins met kuikentjes erop of bak koekjes in de vorm van paasfiguurtjes.

Ook een gele paastaart (bepaalde kleur botercrème gebruiken) zal het goed doen. Vind hier het recept voor botercrème.

Daarnaast is natuurlijk het maken van een stol erg toepasselijk. Deze activiteit is zowel leuk met een aantal mensen als alleen.

 

De paastafel aankleden

Heb je veel tijd over? Maak dan een paaskleed. Koop een lap stof en naai hier leuke figuurtjes op die met Pasen te maken hebben.

Ook kun je servetten gaan vouwen die extra leuk staan op de gedekte tafel. Er zijn allerlei vormen van servetten mogelijk. Kies de vorm die jou het meest aanspreekt en niet al te moeilijk is.

Maak als laatst leuke naambordjes voor de gasten die komen eten. Koop bijvoorbeeld paaseitjes en zet daar de naam van de gast op.

 

Buitenactiviteiten rond de Pasen

Volgende activiteiten doe je buiten. De meeste van deze uitjes zijn gratis, wat ook wel zo fijn is als je een groot gezin hebt.

 

Ga naar het bos of strand

Maak een lekkere wandeling door het bos of langs het strand. Haal een frisse neus en ga daarna gezellig gourmetten of een gezelschapsspel spelen. Voordeel hiervan is dat het gratis uitjes zijn.

 

Bezoek de kinderboerderij

Niets leuker voor kinderen dan pasgeboren lammetjes en kuikentjes te zien. Waar kun je dat beter zien dan op de kinderboerderij? Deze activiteit neemt niet heel veel tijd in beslag, maar is voor de allerkleinsten wel erg leuk!

 

Ga de tuin opknappen

Is het aardig weer? Ga dan je tuin opknappen, plant vrolijke bloeiers en ruim winterafval op. Een vrolijke tuin geeft een goed gevoel en ziet er verzorgd uit. Het paasdiner zal dan extra lekker smaken.

 

Tot slot

Omdat Pasen zo verschillend in het jaar kan vallen, kun je niet van te voren bepalen wat je kunt gaan doen. Bovenstaande binnenactiviteiten kun je altijd doen. Natuurlijk zijn er nog wel meer te bedenken, zoals het zelf maken van paaskaarten. Je kunt ook op tweede paasdag een meubelboulevard bezoeken, omdat vrijwel alle grote ketens tweede paasdag geopend zijn. Ik wens je in ieder geval alle plezier, wat je ook gaat doen.

 

Heb je nog tips of aanvullingen bij dit artikel? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.