Wanneer we gaan gourmetten besteden we veel aandacht aan het vlees. Maar de sausjes erbij zijn minstens zo belangrijk. Meestal nemen we mayonaise, ketchup en satésaus en soms ook nog eens tartaarsaus.
Wil je eens wat originele en verrassende sausjes maken voor bij het gourmetten? Kijk dan hier verder voor de lekkerste gourmet sausjes.
Recepten voor gourmet sausjes
Ananas mango salsa
Dit sausje smaakt lekker bij kip of kalkoen.
Benodigdheden;
- Ananasschijven
- 1 mango
- 1 kleine rode ui
- 1 kleine rode peper
- Zoete chilisaus
- Koriander
- Peterselie
- Rasp van de schil van een citroen of limoen
Werkwijze;
- Snijdt 4 ananasschijven tot kleine stukjes
- Snijdt de mango ook in kleine stukjes
- Snipper de rode ui fijn
- Snijdt de rode peper in stukjes
- Meng het bovenstaande met 1 eetlepel zoete chilisaus
- Voeg 2 eetlepels gehakte koriander en/ of peterselie toe
- Voeg als laatst 1 theelepel rasp van de schil van de citroen of limoen toe
Appel munt saus
Dit gourmet sausje smaakt lekker bij varkenshaas of rosbief.
Benodigdheden;
- 1 frisse appel
- Griekse yoghurt
- Honing
- Gehakte verse munt
- Versgemalen peper
Werkwijze;
- Schil de appel en rasp hem grof
- Meng de appelrasp met 150 gram Griekse yoghurt
- Voeg hieraan toe 1 eetlepel honing, 2 eetlepels verse gehakte munt en peper
- Meng het geheel goed
Aubergine paprikadip
Dit sausje smaakt lekker bij tartaar en ham.
Benodigdheden;
- 1 aubergine
- Geroosterde paprika
- 2 teentjes knoflook
- Rode peper
- Olijfolie
- Citroensap
Werkwijze;
- Rooster de aubergine 30 minuten in de oven op 200 graden
- Draai om de 5 minuten om
- Laat de aubergine afkoelen
- Verwijder de schil van de aubergine en pureer het vruchtvlees
- Pureer ook een halve pot geroosterde paprika en 2 teentjes knoflook
- Voeg de gepureerde aubergine bij de gepureerde paprika en knoflook
- Meng er een halve klein gesneden rode peper doorheen
- Voeg als laatst 4 eetlepels olijfolie en 1 of 2 eetlepels citroensap toe
Als je moeite hebt met het pureren van de groentes, vind dan hier een goede staafmixer met vele accessoires. Deze is ook te gebruiken om te hakken, te breken (van ijs) en te kneden van deeg.
Conclusie Gourmet Sausjes
Probeer eens een van bovenstaande recepten en verras jezelf en je gasten tijdens het gourmetten. Als je er eentje hebt uitgeprobeerd, wil je dan laten weten hoe het smaakte?
Heb je nog aanvullingen of tips bij dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter!
Hallo,
Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!
Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?
Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165
Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl