Huidverzorging; wanneer kies je lotion, crème, olie of body butter

Vrouwen houden ervan de huid goed te verzorgen. De huid staat nu eenmaal bloot aan allerlei verschillende omstandigheden. Een koude gure wind, een hete zomerse dag, een harde regenbui.

Hoe kun je de huid het best verzorgen? Wanneer gebruik je een lotion, crème, olie of body butter?

Wanneer gebruik je lotion op de huid

Een lotion is een vrij lichte crème, die weinig vet aanvoelt. Je moet een lotion dus gebruiken op een huid die weinig nodig heeft en al vrij soepel van zichzelf is. Dit is vaak het geval bij een vette huid. Hierbij zijn de talgkliertjes erg actief en geven extra talg af, waardoor de huid gaat glimmen. Ook zijn de poriën van de vette huid wat grover. Toch heeft een vette huid wat verzorging nodig. Een vochtinbrengende of hydraterende lotion is dan al voldoende. Het best is om de lotion na het douchen aan te brengen.

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten lotions te koop. Zo heb je lotions met de geur van een parfum eraan toegevoegd, maar ook zelfbruinende lotions. Kies waar je behoefte aan hebt en combineer de vochtinbrengende eigenschappen met datgene wat je voorkeur heeft.

Wanneer gebruik je nu juist een crème

creme
Gebruik crème op de normale huid!

Een crème is de meest gebruikte huidverzorging, dit komt omdat er ook zoveel verschillende variaties zijn. Crèmes voor de rijpere huid, voor de gevoelige huid, voor de droge huid, crèmes met een beschermfactor tegen de zon of antirimpel crèmes.

Crèmes zijn het meest geschikt voor de normale huid. Deze huid glimt niet en de porien ervan zijn wel zichtbaar maar niet groot of grof. Kies uit een van de vele verschillende soorten crèmes die het best bij je wensen past.

Een crème kun je het best kloppend aanbrengen in plaats van uitsmeren. Op deze manier vertraag je het ontstaan van rimpels en lijntjes.

Verscheidene merken hebben hele lijnen van crèmes op de markt; Oil of Olaz, Nivea, Dove en Diadermine zijn erin gespecialiseerd. Tegenwoordig is de BB-cream helemaal hot.

Vind hier een goede BB cream met lichte tint en beschermingsfactor tegen de zon!

Voor welke huid is olie geschikt

Olie is heel vet en daarom geschikt voor de droge huid. Een droge huid kriebelt en is snel geïrriteerd als het waait. Rode wangen die schraal aanvoelen komen vaak voor bij een droge huid. Gebruik op de droge huid daarom een olie. Olie heeft een langere tijd nodig om in te trekken en is daarom met name geschikt om voor het slapen op te brengen. Zo kan de olie de gehele nacht intrekken en heb je ’s ochtends een minder rode en jeukende huid.

Olie is ook geschikt op plekken waar de huid snel op moet rekken. Dit is het geval bij zwangere vrouwen. De buik insmeren met olie zou dan striae kunnen voorkomen. Of dit echt zo is, is nog maar de vraag, waarschijnlijk spelen ook erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van striae.

Het gebruik van body butter

body butter voor de droge huid
Body butter ruikt vaak heerlijk!

Een body butter is de meest vette variant. Het werkt goed bij een droge huid. Een body butter is eigenlijk een heel vette crème, die op het gehele lichaam kan worden aangebracht. Plekjes als de ellebogen zijn uitermate geschikt om weer zacht te maken met behulp van body butter.

Tip; als het buiten vriest en erbij waait is het verstandig body butter op het gezicht te smeren. Dit heeft een beetje dezelfde werking als vaseline en kan op den duur zelfs couperose voorkomen.

Body butter is verkrijgbaar in allerlei heerlijke geuren. Kies de geur die het best bij je past en je ruikt naast dat je de huid beschermt een groot deel van de dag lekker.  Kijk hier verder voor een lekkere body butter!

Tot slot

Kies de juiste verzorging naar aan leiding van het huidtype dat je hebt. Heb je een droge huid, ga dan voor een olie of body butter. Heb je een normale huid, ga dan voor een crème en als je een vette huid hebt, is de beste keuze een lotion.

Wil je meer weten over de verzorging van de huid in de zomer? Kijk dan hier verder. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.