Review Activity Tracker Polar a360

Ik had in eerder posts beloofd dat ik meer info over mijn activity tracker zou geven. Ik heb gekozen voor de Polar a360. Op dit moment heb ik het horloge of smart watch want zo kan je het ook eigenlijk zien een dikke twee weken en heb ik er al het nodige mee gedaan. Ik leer het apparaatje steeds beter kennen en heb er ook al diverse trainingen mee gedaan. Tijd dus om een review te schrijven over de Polar a360.

Waarom de Polar a360

polar a360Toen ik op zoek ging naar een sporthorloge dacht ik helemaal niet aan een activity tracker. Ik wilde gewoon weten hoeveel energie ik verbruikte tijdens het sporten. Na enkele reviews te lezen wist ik wel dat Polar een van de beste merken is als het gaat om design en accuraatheid van metingen. Ook de batterijduur gaat vrij lang mee.

Omdat ik voor Polar ging werd de keus al kleiner. In eerste instantie zocht ik twee modellen uit. De Polar a300 en de Polar a400. De a300 was goedkoper, maar miste dan wel GPS, terwijl de a400 wel GPS had en dus ietsje duurder was. Wel had je bij beide modellen een hartslagband nodig als je deze goed wilde meten. GPS leek me wel handig om de afstand beter te kunnen meten als je buiten gaat fietsen of hardlopen, maar de a300 vond ik eigenlijk mooier. Een iets kleiner scherm. Mijn polsen zijn niet zo groot, dus een enorm horloge eraan vind ik eigenlijk niet zo mooi. Twijfel twijfel… De uitgave is ook niet zo klein dat je er luchtig over doet en gewoon maar koopt. En buiten dat denk ik altijd heel goed na voor ik iets ga kopen.

Uiteindelijk vroeg ik of mijn partner eens wilde kijken naar beide modellen. Hij vond degene met GPS mooier, maar eigenlijk niet precies wat ik zocht. Ik had op internet gezocht op sporthorloge, daardoor zag ik niet alle modellen van Polar. Mijn partner keek ook bij de activity trackers en vond de Polar a360 en zei is dit niks voor je. Ik vond hem meteen al mooi, het uiterlijk is slank en paste goed bij de grootte van de pols, omdat je hem ook in 3 maten (S, M en L) kan bestellen. Maar de doorslag was het feit dat er een hartslagmeter in het horloge zit en je dus geen hartslagband nodig hebt.

Hierover heb ik meerdere reviews gelezen en het bleek dat de hartslagmeter ook nog eens heel accuraat is vergeleken met andere goed bekend staande hartslagmeters. Dit gaf de uiteindelijke doorslag en ik heb de Polar a360 online besteld.

Wat kan de Polar a360 allemaal

 1. In principe heb ik al een functie verklapt, maar je kunt er je hartslag mee meten. Wanneer je maar wilt als je zit, loopt of wat anders doet, kun je kiezen het even te meten. Het wordt echter niet de gehele dag bijgehouden.
 2. Je kunt de activity tracker instellen als je gaat trainen. Kies uit welke sport je gaat beoefenen en hij gaat hartslag, verbrandingsmodus, tijd, aantal calorieën verbrand bijhouden. Je kunt kiezen uit fietsen, wandelen, hardlopen, krachttraining, groepsles, overig indoor en overig outdoor.
 3. Je kunt zien hoeveel activiteit je op een dag moet hebben, dit wordt ook in procenten weergegeven. Als je erop klikt krijg je ook nog eens te zien hoe lang je bepaalde activiteiten kunt doen om de 100% procent te halen. Als je dat eenmaal hebt behaald, krijg je een soort van vuurwerk en gaat het horloge trillen.
 4. In de polar app krijgt je een overzicht van de activiteiten per dag en kun je ook zien hoeveel je gemiddeld beweegt en eet over meerdere dagen. Dat doe je door het horloge te synchroniseren met de app. Dit kun je een paar keer per dag doen. Je kunt hem ook aan laten te staan, maar dan verbruik je meer van de batterij.
 5. Je kunt de activity tracker ook zo instellen dat hij telefoontjes, smsjes en andere berichten laat zien op het scherm. Je weet dan wanneer je gebeld wordt tijdens het sporten. Ook dit kost meer van je batterij dan als je dit uitzet.
 6. De activity tracker houdt je slaap bij. Hoeveel uren slaap je, slaap je diep of onrustig, hij meet het allemaal.
 7. Hij is waterdicht, je kunt ermee douchen en zwemmen.
 8. Hij meet hoeveel stappen je zet en zet dit om in aantal kilometers.
 9. Hij berekent het aantal calorieën dat je verbruikt per dag.
 10. Het horloge geeft feedback op je bewegingspatroon.
 11. Hij geeft een signaal als je te lang stil zit. Bewegen is immers goed voor de bloeddoorstroming.

Al met al vind ik dat de Polar a360 veel kan. Je kan nog veel meer met de app van Polar zoals je zelf aanmelden en kijken hoeveel andere sporten en wat ze dan doen. Maar je kunt de Polar app ook synchroniseren met de app MyfitnessPal waar ik al een bericht over geschreven heb. Met deze app kun je alles wat je eet bijhouden. Alle extra activiteit wordt door Polar daaraan doorgegeven, waardoor je in principe meer calorieën mag eten per dag.

Mijn eindoordeel

Ik ben erg blij met de Polar a360. Ik kijk meerdere keren per dag hoeveel activiteit ik al heb gehad en hoeveel ik nog moet doen. Ook zet ik hem aan als ik ga fietsen of wandelen of een andere vorm van training ga volgen. Ik heb ook gezien dat ik tussen de 75% en 80% rustig ofwel diep slaap, de rest is onrustig, maar dat getal ligt hier eigenlijk elke dag in de buurt.

De Polar a360 staat heel mooi en past overal goed bij. Als je het bandje zat bent, kun je deze in andere kleuren kopen. Bijvoorbeeld zwart, wit en roze. Ik kan hem aan iedereen aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.