Bikini Body Guide Kayla Itsines

Bikini Body GuideAl een tijdje ben ik bezig met werken aan een fitter en gezonder lichaam. Zoals jullie weten gebruik ik daar een activity tracker en de app Myfitnesspal voor. Ik heb daar eerder uitgebreid over geschreven en ben nog steeds zeer positief over beide hulpmiddelen. Naast deze hulpmiddelen maak ik ook gebruik van een fitnessprogramma. Ik ben nu geen lid van de sportschool, wel jarenlang geweest, maar sport nu thuis met behulp van de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Wat dat is en hoe het precies werkt vertel ik je hieronder.

Waarom de Bikini Body Guide

Zijn de activity tracker en de app niet voldoende, zul je misschien denken? Nou in principe wel, om af te vallen kun je hier heel ver mee komen. Je besteedt echter geen aandacht aan je spieren en het mooi vormen van je lichaam. Voor veel mensen is afvallen een eerste vereiste. Heb je erg veel overgewicht, dan is het eerst zaak dit terug te brengen naar een gezond bmi of een gewichtsverlies van minimaal 10% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht te bewerkstelligen. Je gezondheid gaat dan met sprongen vooruit en je zult je direct fitter en lekker voelen. Maar ik zelf had niet zoveel overgewicht, mijn bmi zat schat ik tussen de 23 en de 24. Ik wilde daarom niet alleen afvallen, maar ook mijn spieren verstevigen. Ik zocht daarom naar een programma wat vol te houden was qua zwaarte en qua lengte van de training. De Bikini Body Guide voldeed aan deze eisen.

Wel of niet naar de sportschool

Vroeger ging ik wel 3 keer per week naar de sportschool, maar toen ik eenmaal kinderen kreeg had ik steeds minder tijd en was ik eigenlijk altijd aan het haasten om een uurtje te sporten in de week. Op een bepaald moment ging ik maar 2 keer per maand  en voelde ik mij meer een sponsor van de sportschool dan dat ik er gebruik van maakte. Ik heb de sportschool opgezegd en eigenlijk geen moment spijt gehad.

Toch wilde ik wel graag blijven bewegen en aan mijn spieren werken. Ik voelde aan mijn kleding dat ik was aangekomen doordat ik teveel snoepte en te weinig bewoog in vergelijking met wat ik vroeger deed. Op internet kom je al snel allerlei programma’s tegen die je van alles beloven. Zeker weet ik dat insanity van Shaun T helpt. He is zwaar en je moet veel trainen en ja de kilo’s vliegen eraf. Maar het is voor mij niet vol te houden. Elke dag 45 minuten trainen is lang en het was elke dag. Bijna niet in te plannen als je een gezin draaiende moet houden.  Bij toeval kwam ik op internet langs resultaten van bbg (bikini body guide). Ik dacht wat is dat nu weer. Het bleek een fitness programma te zijn waarbij je 3 tot 4 keer per week 28 minuten aan je spieren moet werken en daarnaast low impact cardio training doet. Op welke manier je de cardio training doet maakte niet uit. Dit programma bleek beter te passen in mijn schema en ik ben er mee aan de slag te gaan.

Inhoud Bikini Body Guide

Hoe werkt het precies. Kayla Itsines heeft dit programma met haar vriend gemaakt. Om de dag doe je een fitnesstraining. Het liefst maandag, woensdag en vrijdag. Deze training duurt in totaal 28 minuten met wat pauzes erbij 30 tot 32 minuten. De 28 minuten deel je op in 4 circuits van 7 minuten. Voor elk circuit krijg je steeds 4 verschillende oefeningen. Deze moet je achterelkaar blijven herhalen tot de 7 minuten om zijn. Een circuit kan bijvoorbeeld zijn; 15 ball press, 30 keer step up, 15 sumo squats en 24 lunges. Dan neem je ene korte pauze en ga je door met de tweede set van4 oefeningen. Dit doe je ook weer 7 minuten. Bij het derde circuit doe je de eerste 4 oefeningen nogmaals 7 minuten en bij het vierde circuit herhaal je de tweede set oefeningen. Daarna ben je klaar. Je kunt nog wat cooling down doen of even uitlopen.

kayla oefeningen

Maandag lig de nadruk op cardio en benen, woensdag op armen en buikspieren en vrijdag krijg je een whole body training. Op de andere dagen moet je 35 tot 45 minuten cardio training doen op een low impact, Kayla noemt dit LISS training. Je kunt dit doen door te fietsen, wandelen of joggen. Ook naar werk fietsen mag je rekenen als LISS training mits je maar 35 minuten haalt. Een strandwandeling of een wandeling in het bos voldoet ook. Met kinderen kun je deze training dus makkelijk inpassen.

Het totale programma duurt 12 weken, maar voor echte beginners zit er nog 4 weken pre-training bij. Dit is om je conditie op peil te brengen zodat je echt klaar bent voor de start.

Al je de 12 weken hebt afgerond kun je uitbreiden en gaan voor nogmaals 12 weken oefeningen.  Ook heeft Kayla een voedingsgids geschreven, maar die heb ik zelf niet omdat alles in andere maten wordt uitgedrukt. Als je wilt kun je natuurlijk alles omzetten, maar ook in Nederland hebben we voldoende boeken over gezonde voeding dus kies ik liever daarvoor.

resultaten bikini body guide
Motiverende resultaten!

Wat heb je allemaal nodig om te starten

Dat viel mij dus erg mee. Ik had zelf al wat spullen, maar heb wel aangeschaft;

  • Nieuwe sportschoenen (wel bedoeld voor fitness)
  • 2 gewichtjes van elk 3 kilo (in totaal ongeveer 25 euro)
  • Springtouw (tussen de 5 en 10 euro)

Hier kun je een starterspakket kopen.

Verder heb je een step nodig, maar die vind ik te duur, dus ik gebruik gewoon een curver krukje die ik al had en dat werkt ook prima.

Kost niet veel om te starten, wel heb je motivatie nodig. Zet hiervoor lekkere muziek op en bekijk de resultaten van andere mensen. Ook Kayla volgen op facebook werkt motiverend.

Resultaten

Ik ben nu 4 weken bezig. Omdat ik niet op de weegschaal ga kan ik niet in getallen uitdrukken hoeveel ik ben afgevallen. Maar ik weet zeker dat er wat af is en dat ik strakker ben geworden omdat mijn kleding veel losser zit. Ik zit ook lekkerder in mijn vel en voel me sterker. Ik kan mezelf beter opdrukken dan voorheen en mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan. Gezonder eten draagt hier ook aan bij. Ik ga hier nog langer mee door en blijf de resultaten posten.

Ik kan wel iedereen de Bikini Body Guide aanraden. Deze kun je kopen op haar website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.