Spinnen in huis

Ik had gisteravond al hoofdpijn. Wil ik gaan slapen en het licht uit doen, denk ik wat is dat nu? Een joekel van een spin. Getverderrie, ben niet al te blij met spinnen in mijn huis en al helemaal niet in de slaapkamer! Overigens heb ik de grootste hartaanval wel een keer gekregen toen ik mijn shampoo pakte en er 1 achter vandaan kwam rennen. Ik ben toen niet gaan douchen en heb mijn moeder eerst de spin laten opruimen (ik woonde toen nog thuis).

Hoe kun je spinnen opruimen

spinnen in huis
Enge spin in huis!

Ik moest die spin toch op ruimen, maar hoe ga je dat doen? Ik wil hem niet oprapen. Ik heb toch maar de stofzuiger gepakt en de spin opgezogen. Nu ben ik bang dat ie eruit loopt, dus zit er ook een dikke prop papier in de stang. 

Gaan spinnen eigenlijk dood in de stofzuiger? Ja hooiwagens wel, zij worden uit elkaar getrokken door de kracht van de stofzuiger. Echte huisspinnen gaan echter niet dood in de stofzuigerzak, op den duur wel van de honger, maar niet omdat ze opgezogen worden.

Je kunt ook na het opzuigen van de spin wat kattenbakkorrels opzuigen, dan wordt de spin als het ware gestenigd.

Eigenlijk zijn spinnen wel zielige dieren, ze zitten de hele dag te wachten in hun web of ze zijn bezig met het maken van een web. Sommige spinnen verhongeren zelfs doordat ze te weinig prooien vangen.

Ik heb overigens wel eens een gevecht tussen een dikke huisspin en een hooiwagen gezien en deze werd toch echt gewonnen door de hooiwagen, dat zijn namelijk veel betere jagers dan je denkt.

Hoe maken spinnen webben?

Dat kun je lezen in: Spinnen en hun webben

Eigenlijk hoef je niet echt bang te zijn voor spinnen, maar ik vind ze vies!

Wil je huis graag opruimen? Kijk dan eens hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Spinnen in huis”

 1. Spinnen Bestrijden

  \\ Spinnenbestrijding
  Ondanks dat spinnen erg nuttig zijn in de natuur, vormen zij vaak een grote bron van ergernis en overlast in de buurt van woningen en bedrijven. Met name woningen en bedrijfspanden in de buurt van weilanden of water kunnen overlast ondervinden, maar ook in nieuwbouwwijken kunnen spinnen een ware plaag vormen. Naast de spinnenwebben op bijvoorbeeld kozijnen en ruiten, veroorzaken de uitwerpselen hardnekkige vlekken die de kozijnen of gevelbekleding aantasten.
  Sinds een aantal jaar is de spin een beschermde diersoort in Nederland, het verdelgen / doden van spinnen met gif (‘spinnen spuiten’) is dan ook bij wet verboden. Daarnaast is bestrijding met gif ook nog eens erg slecht voor de gezondheid! Spinbusters maakt daarom gebruik van een milieuvriendelijk product, het meest krachtige bij wet toegestane middel in Nederland. Dit product is geen spinnenbestrijdingsmiddel, maar een 100% biologisch en milieuvriendelijk product om overlast van spinnen te voorkomen. Het is dus veilig voor mens, plant en dier! Nadat het oppervlak met ons product geïmpregneerd is blijft een onzichtbaar vuilafstotend beschermlaagje achter. Op dit beschermlaagje kunnen spinnen geen nesten of spinnenwebben bouwen!
  \\ Drievoudige werking antispinnen product
  Ons product heeft een drievoudige werking:
  1. Spinnen en andere insecten worden geweerd;
  2. Uitwerpselen en andere vervuiling worden afgebroken;
  3. De ondergrond wordt voorzien van een vuil afstotende beschermlaag.
  Na het aanbrengen van het product zijn oppervlakten 3 maanden volledig beschermd. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de omvang van de spinnenpopulatie heeft ons product een nawerking tot 6 maanden. Bijkomend
  \\ Behandelen tegen spinnen?
  Als in het voorjaar de zon gaat schijnen komen spinnennesten uit, hét moment voor de eerste behandeling. In het najaar gaan de vrouwtjes paren, en is de spin op zijn sterkst.
  Door in het najaar wederom uw woning of bedrijfspand te laten behandelen wordt voorkomen dat de spinnen nieuwe nesten gaan bouwen. Bij een antispinnen behandeling voert Spinbusters de volgende werkzaamheden uit:
  • Het met een ragebol verwijderen van spinnen, hun nesten en webben;
  • Het aanbrengen van ons antispinnen product met een (lage) drukspuit / nevelspuit.
  Uiteraard is een behandeling goed te combineren met een reinigingsbeurt van bijvoorbeeld de kozijnen, ramen of houtwerk! Nadat de schoonmaakwerkzaamheden zijn uitgevoerd worden de schoongemaakte objecten behandeld, waarna overlast door spinnen maandenlang tot het verleden behoort!
  • Prijs vanaf €60,00

  Voor meer richtprijzen kijk op onze website onder Prijzen