Tips om koperen pannen schoon te krijgen

koperen pannen

Koperen pannen zijn prachtig en mooi om mee te koken. Helaas gaat de glans er snel van af. Het zou toch zonde zijn om je mooie koperen pannen lelijk te laten worden en ze niet de aandacht te geven die ze eigenlijk verdienen. Hoe kun je je koperen pannen schoon maken en glanzend houden? Vind hier 5 tips.

Tips om koperen pannen glanzend schoon te houden

Tip 1. Zout en azijn. Vul een plantenspuit met azijn en voeg hier 3 eetlepels zout aan toe. Schudt goed tot het zout is opgelost en bespuit het koper er overdadig mee. Laat de pan tien tot twaalf minuten staan en maak hem dan goed schoon.

Tip 2. Citroensap en wijnsteenzuur. Maak er een pasta van die dun genoeg is om uit te smeren, maar wel dik genoeg om te blijven zitten. Breng de pasta met een schone doek aan op de koperen pan en laat het vijf minuten inwerken. Spoel vervolgens met warm water af.

Tip 3. Worcestersaus. Doop een spons in een beetje worcestersaus en wrijf er de koperen pannen mee in. Laat een tot twee minuten inwerken en veeg ze dan schoon. Spoel goed af en maak droog.

Tip 4. Een halve citroen en zout. Hardnekkige vlekken op koperen pannen verwijder je door een gehalveerde citroen in zout te dopen en ermee over de vlekken te wrijven. Maak de pan daarna goed schoon en wrijf droog.

Tip 5. Kook verbrande resten weg. Heb je een ongelukje met een aangebrande pan? Dan kun je dit weer schoon krijgen door de pan met water te vullen, er een scheut afwasmiddel aan toe te voegen en een eetlepel zout. Breng het water aan de kook en zet het vuur uit. Na ongeveer 15 minuten giet je de pan leeg en kun je de resten makkelijk met een borstel verwijderen.

Koperen pannen mooi houden?

Is het je gelukt om met bovenstaande tips je koperen pannen schoon te houden? Laat het dan even weten. heb je nog andere of aanvullende tips om je pannen schoon te maken? Laat ze hier gerust achter.

Wil je meer tips over schoonmaken? Lees dan hier hoe je de rubbers van je koelkast schoon kunt houden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Tips om koperen pannen schoon te krijgen”