Tips om sneller je huis te verkopen

Hoe verkoop je snel je huis
Hoe verkoop je snel je huis?
Ben jij ook aan het proberen je huis te verkopen, maar wil het niet lukken?
Zit je met dubbele woonlasten, omdat je al een ander huis hebt gekocht of moet je je huis verkopen vanwege scheiding of baanverlies?
Vind hier dan 8 bruikbare tips om de verkoop van je huis te versnellen.

Tip 1: Ruim op en maak schoon.

Een opgeruimd huis, zonder allerlei rommel oogt groter. Sommige kopers kunnen niet door rommel heen kijken en haken daardoor sneller af. Ook een schoon fris ruikend huis is aantrekkelijker dan een huis met aangekoekte wc en badkuip.
Als je teveel spullen hebt om weg te gooien, sla ze dan tijdelijk op of verkoop ze via een garage sale of via marktplaats, wat je beter vind natuurlijk.
Zorg ook dat er geen metershoog onkruid in je tuin staat. Een overzichtelijke opgeruimde tuin maakt een betere indruk dan een woekertuin.

Tip 2: Verf felle kleuren in huis gewoon wit.

Een huis met allerlei drukke kleuren kan kopers afschrikken. Met witte muren zullen kopers beter in staat zijn hun eigen ideeën te projecteren en een beeld te vormen van hun inrichting in het huis.

Tip 3: Bak geen appeltaart.

Dit begint onderhand afgezaagd te worden. In allerlei programma’s is dit in het verleden aangeraden te doen, zorg echter wel voor een frisse geur in huis. Geen rooklucht of etensluchtjes van de vorige avond.
Als je er bij bent op een Open Huizendag, kun je natuurlijk wel koekjes serveren op een schaaltje, maar dit hoeft niet overdreven door het huis te walmen.

Tip 4: Zorg dat de makelaar foto’s maakt die de ruimtes goed weergeven.

Maak geen foto’s van de kat, of van details van bloemen in de tuin. Gebruik geen groothoeklens bij het maken van de foto’s, dan valt het huis bij binnenkomst meteen al tegen.
Je kunt in een monumentenpand wel foto’s van details van eventuele ornamenten nemen.
Ook foto’s van de omgeving van het huis zijn zinvol, maar dan wel van de straat waar het huis in staat en niet van de omgeving met een straal van een halve kilometer.

Tip 5: Promoot je huis.

Zorg dat je huis vindbaar is op internet, niet alleen Funda, maar ook marktplaats en allerlei andere sites. Je kunt zelf adverteren in de supermarkt met briefjes.
Doe mee met Open Dagen en hang daarvoor posters op achter de ramen.
Ook Social Media kan helpen, Twitter over het huis of zet het te koop op Facebook. Vraag vrienden van je het te verspreiden en het nieuws bereikt veel meer mensen dan je in eerste instantie gedacht had.

Tip 6: Vraag niet de hoofdprijs.

Als je echt van je huis af wilt, kun je beter geen ton winst verwachten. Zorg dat je in ieder geval alle kosten dekt van wat je hebt geïnvesteerd in je huis. Alles is beter dan met een grote schuld komen te zitten. Als er meerdere huizen in je straat te koop staan, zul je moeten zorgen dat jouw huis eruit springt. Een iets goedkopere vraagprijs dan de anderen zal voor meer bezoekers zorgen.

Tip 7: Investeer in je huis.

Knap wat kleine dingetjes op in huis. Verf rode muren wit en maak de tuin weer netjes. Voorkom rot hout en vervang dit. De eerste indruk van een huis is vaak de belangrijkste.
Laat geen afgeraffelde vloerbedekking met vlekken liggen, maar vervang dit door een nieuw vloertje. Dit hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Ook het verven van kozijnen kan veel goeds doen. Investeer een weekend van je tijd en je zult dat het wat oplevert.

Tip 8: De laatste strohalm.

Ik noem dit de laatste strohalm omdat het niet de beste optie is. Je kunt altijd je huis nog verhuren zodat je de kosten eruit hebt. Echter huurders hebben rechten en gaan niet goed met je spullen om. Je moet dan iemand kennen die je vertrouwt om in je eigen huis te laten wonen. Het voorkomt echter wel dat je schuld steeds groter wordt.

Veel succes met het verkopen van je huis! 

Laat even weten of je nog meer tips hebt voor het verkopen van een huis, dan voeg ik deze aan dit blog toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Tips om sneller je huis te verkopen”

  1. Leuke tips zeker in deze moeilijke tijden om een huis te verkopen… ook wij doen onze best om huizen beter onder de aandacht te brengen met nieuwe advertentiemogelijkheden. Kijk maar is op http://www.huispromotie.nl