Tips voor het kopen van een kinderstoel

Iedere ouder heeft hem een keer nodig; de kinderstoel. Als je kind te groot is voor de wipstoel of niet meer in de box wil, kun je overstappen op een kinderstoel. Kinderstoelen zijn er in vele verschillende varianten.

Maar waar let je allemaal op bij het kopen van een kinderstoel?
kinderstoel
Waar let je op bij het kopen
van een kinderstoel voor je kleintje?

Tips voor het kopen van een kinderstoel

Er zijn vele zaken waar je op kunt letten bij het kopen van een kinderstoel, waarvan de belangrijkste hieronder staan opgesomd.

De vormgeving van de stoel

Wat spreekt je aan in een kinderstoel? Een ronde tafel of een vierkante tafel? Wil je een meegroeistoel of een tijdelijk kinderstoel. Aan een tijdelijke kinderstoel wil je waarschijnlijk niet teveel uitgeven, waardoor de vormgeving niet al te mooi is. Vaak zijn mooie kinderstoelen met allerlei opties zoals meegroeien wat prijziger.
Dat heeft ook alles te maken met het volgende punt.

Het materiaal van de kinderstoel

Let bij het kopen op de materiaalsoort. Plastic is makkelijk schoon te maken, maar verkleurt na verloop van tijd. Een houten kinderstoel kan eventuele vlekken absorberen en kan splinters hebben. Dit moet je altijd even goed checken. Let ook op af je kindje in de stoel kan bijten zonder dat er stukjes los komen zoals lak of andere stoffen.

Je budget

Hoeveel wil je of kun je uitgeven? Kinderstoelen zijn al te koop van twintig euro, maar ze zijn er ook van boven de tweehonderd euro per stuk.
Vaak zijn meegroeistoelen prijziger dan een gewone kinderstoel. Je kunt de leuning en de voetensteun dan verstellen, waardoor je de kinderstoel lang kunt gebruiken, zelfs tot op de basisschool.

De grootte van de kinderstoel

Heb je veel ruimte of een klein hoekje over? Is de kinderstoel klein opklapbaar of is dat niet mogelijk? Kun je de stoel onder de tafel schuiven?
Een kinderstoel die je deels onder de tafel kunt schuiven zal weinig ruimte innemen, let echter wel op de grootte van het zitgedeelte.

De stabiliteit van de kinderstoel

Staat de kinderstoel stevig of wiebelt de stoel? Een kinderstoel moet op vier poten staan en heel stevig zijn zodat het kindje niet zelf de kinderstoel in beweging kan brengen.
Let ook op dat de poten van de kinderstoel niet te ver naar buiten staan, zodat je de kinderstoel om kunt lopen.
Verder moet je oppassen dat je kindje de kinderstoel niet zelf om kan schoppen door zich af te zetten aan de tafel.

Mogelijkheid tot kopen van een stoelverkleiner

Past er op je kinderstoel een stoelverkleiner, zodat je kindje vanaf het begin goed in de kinderstoel kan zitten zonder te schuiven. Let ook op af de stoelverkleiner makkelijk schoon te houden is of in de was kan.

Waar koop je een kinderstoel?

De meeste verse ouders willen toch graag zelf een kinderstoel kopen, ga daarom allerlei winkels af en bepaal welke je het meest aanspreekt.
Je kunt ook online een kinderstoel kopen, zoals op marktplaats. Vele mooie tweedehands stoelen staan daar te koop. Je kunt het dan treffen en voor een leuk prijsje een prachtige stoel aanschaffen, maar hier moet je wel het geluk aan je zijde hebben. Tip; de oudste aangeboden stoelen gaan vaak voor een lagere prijs weg, omdat de mensen er dan echt van af willen.

Merken kinderstoelen

Alle Stokke Tripp Trapp KinderstoelenDe meest voorkomende kinderstoel is denk ik wel die van Stokke, zie hiernaast. Ook wel de Tripp Trapp genoemd. Deze stoel is zeer uitgebreid, mooi vormgegeven en heeft allerlei accessoires. Zo kun je er ook een New Born set bij kopen, dit is een soort wipstoeltje waardoor de allerkleinste van 0 tot 6 maanden meteen bij je aan tafel kan zitten. Na deze maanden heb je een ander stoeltje dat op de Tripp Trapp past, zodat een kindje van 6 maanden tot 2 jaar erin kan en daarna kan het kindje eventueel los op de stoel zitten. Verder is de stoel in allerlei kleuren verkrijgbaar die bij elk interieur passen.

 

Ben je geinteresseerd in de Stokke Tripp Trapp,  kijk dan hier verder!

 

Een andere mooie kinderstoel is die van Bloom. Daarvan kun je verkrijgen de Bloom Fresco en de Bloom Nano. De Bloom Fresco is net wat luxer en kun je draaien en staat op een draaivoet. Daarnaast kun je de stoel verstellen in de hoogte alsof het een kappersstoel is. De allereerste maanden kun je de Bloom Fresco stoel als wiegje gebruiken doordat de stoel achterover gekanteld kan worden. De Bloom Fresco is te gebruiken voor kinderen tot 36 kilo. De Bloom Nano kan dit niet allemaal en heeft ook geen draaivoet, desalniettemin zijn beide varianten mooi om te zien en in vele kleuren verkrijgbaar.

 

Heb je interesse in de Bloom kinderstoel? Neem dan eens hier een kijkje!

 

Daarnaast zijn er de nog wat andere merken als Koelstra, Bambino, Nuna en Babybjorn verkrijgbaar. Hier heb ik zelf verder weinig ervaring mee.  

 

Wil je nog wat tips over de aanschaf van een wipstoeltje? Lees dan hier verder.

Veel succes met de aanschaf van je kinderstoel!

Heb je nog suggesties of aanvullingen op dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.