Verfrissende recepten voor lekkere waterijsjes

Een waterijsje is altijd lekker!
Een waterijsje is altijd lekker!

Het is zomer en of het nu echt heet is buiten of niet, een waterijsje is altijd lekker. Waterijsjes bevatten weinig calorieën en kunnen daarom vaak gegeten worden. Door waterijsjes zelf te maken van vers fruit, worden de waterijsjes nog gezonder.

Vind hier 6 recepten voor waterijsjes, die je zelf kunt maken en heerlijk smaken!

Wat heb je nodig om zelf waterijsjes te maken

Er zijn een paar basisbenodigdheden voor het maken van waterijsjes. Zo heb je vormpjes nodig en stokjes.
Heb je geen vormpjes in huis, gebruik dan plastic bekertjes, de waterijsjes worden dan wel minder mooi.

[wp_ad_camp_2]

Waterijsje nummer 1; watermeloen met munt

Een absolute verfrisser; door de munt krijgt het ijsje net een ander smaakje dat hem apart maakt. Deze ijsjes bevatten 35 calorieën per stuk.
Benodigdheden;
  • 500 gram geschilde watermeloen
  • Twee eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels rode limonadesiroop
  • 2 eetlepels gehakte munt
Pureer alles en giet het mengsel in de vormpjes. Bevries de ijsjes in 3 uur tijd.

Waterijsje nummer 2; frambozen met citroen

Een niet al te zoet waterijsje. Deze ijsjes bevatten 25 calorieën per stuk.
Benodigdheden;
  • 300 gram frambozen
  • 2 eetlepels frambozen limonadesiroop
  • 80 milliliter water
  • 20 milliliter citroensap
Pureer de frambozen, en zeef het mengsel daarna. Voeg de overige ingrediënten toe en vul de ijsvormpjes ermee. Bevries de ijsjes in 3 uur tijd.

Waterijsje nummer 3; kiwi met gember

Gember is een apart ingrediënt om aan ijs toe te voegen, toch is deze combinatie heerlijk. Deze ijsjes bevatten 135 calorieën per stuk.
Gemberwortel; een ongebruikelijk ingrediënt voor waterijsjes!
Gemberwortel; een ongebruikelijk ingrediënt
voor waterijsjes!

Benodigdheden;

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 milliliter water
  • 50 gram geraspte gemberwortel
  • 5 geschilde kiwi’s
Werkwijze;
  • Verwarm de witte basterdsuiker met het water
  • Voeg de gemberwortel toe en kook 1 minuut
  • Laat het mengsel afkoelen
  • Voeg de 5 gepureerde kiwi’s toe aan de siroop
  • Roer goed
  • Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat 4 uur bevriezen

Waterijsje nummer 4; mango met limoen

Deze ijsjes bevatten 115 calorieën per stuk.
Benodigdheden;
  • 75 gram basterdsuiker
  • 75 milliliter water
  • 2 mango’s
  • Het sap van 1 limoen
  • Kardemom of kaneelpoeder
Werkwijze;
  • Voeg de basterdsuiker en water bij elkaar
  • Pureer de mango’s en voeg het limoensap eraan toe
  • Meng de vruchtenpuree met de suikersiroop
  • Voeg een vleugje kardemom of kaneelpoeder toe
  • Vul de vormpjes met het mengsel en bevries in 4 uur tijd

Waterijsje nummer 5; cranberry met sinaasappel

Cranberry’s zijn goed voor je blaas, maar hebben een aparte smaak. Door ze te combineren met sinaasappel krijg je een bijzonder ijsje. Deze ijsjes bevatten 95 calorieën per stuk.
Benodigdheden;
  • 300 milliliter cranberrysap
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 100 gram witte basterdsuiker
Meng alle ingrediënten, giet het mengsel in de vormpjes en laat in 4 uur bevriezen.

Waterijsje nummer 6; aardbeien met basilicum

Van aardbeien wordt zo’n beetje het meest voorkomende waterijsje gemaakt. Door de basilicum wordt het ijsje net een beetje anders dan gewend. Deze ijsjes bevatten 65 calorieën per stuk.
Benodigdheden;
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 10 fijngehakte blaadjes verse basilicum
Werkwijze;
  • Pureer de aardbeien
  • Voeg de suiker en water samen tot het een siroop is
  • Meng de siroop met de fijngehakte basilicum
  • Voeg de gepureerde aardbeien toe
  • Giet het mengsel in de vormpjes en laat de ijsjes in 3 uur bevriezen

Tot slot

Waterijsjes zijn niet moeilijk te maken, smaken lekker en bevatten weinig calorieën. Maak ze dus vaak en verzin allerlei variaties.

 

Heb je nog aanvullingen of een eigen recept voor een waterijsje? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.