Wat zijn gezonde tussendoortjes voor op school

gezonde tussendoortjes
Geef je kind gezonde tussendoortjes mee!

Scholen vragen tegenwoordig om gezonde lunches en tussendoortjes voor de kinderen. Ook traktaties dienen gezond en verantwoord te zijn. Maar wat zijn nu precies gezonde tussendoortjes, die naast dat ze verantwoord zijn ook nog eens lekker worden gevonden door de kinderen?

 

Wat zijn geen gezonde tussendoortjes

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is ontbijtkoek geen gezond tussendoortje. Een plak bevat weliswaar niet zo veel calorieën, maar er zit zeer veel suiker in. Liga is nog zo´n voorbeeld, bevat ook nog wat meer calorieën dan ontbijtkoek en verder weinig voedingsstoffen. Daarnaast zijn koekjes van bijvoorbeeld Dora of een ander figuur niet al te gezond, de kinderen vinden ze wel leuk, maar echt verantwoord is het niet. Ook fruitsap, eigenlijk water met een smaakje kun je beter niet meegeven. Alles omdat er teveel suiker in zit.

[wp_ad_camp_2]

Wat is wel gezond en verantwoord om mee te geven naar school

Fruit

Geef een appel of een banaan mee. Ander fruit mag natuurlijk ook, maar denk eraan dat de kinderen het makkelijk moeten kunnen eten. Als je fruit ´s ochtends al voorsnijdt kan het verkleuren en ziet het er nog weinig aantrekkelijk uit. Ook kun je experimenteren met allerlei soorten bessen, frambozen en druiven.

Als variant kun je kiezen voor gedroogd fruit, denk hierbij aan rozijnen, abrikozen, maar ook ananas en andere tropische vruchten zijn gedroogd te koop.

 

Groente

Denk hierbij aan stukjes komkommer of snoeptomaatjes. Ook wortel is een gemakkelijke groente om mee te geven.

 

Noten

Noten zijn heel gezond om te eten, mits ongezouten. Voorbeelden hiervan zijn pistachenootjes, amandelen of cashewnoten. Pas met kleine kinderen wel op of de noten niet te hard zijn.

 

Thee

Probeer of je kind van thee houdt, geen calorieën en in vele smaken verkrijgbaar. Beter dan allerlei suikerhoudende drankjes. Thee is ook leuk om samen te drinken na schooltijd.

 

Melk

Probeer of je kind melk wil drinken op school. Misschien heeft de school wel de mogelijkheid voor pakjes melk tussen de middag, vroeger verkrijgbaar in de varianten gewone melk, karnemelk of chocomel. Chocomel is dan uiteraard niet de beste keuze. Heeft de school dit niet als optie, probeer dan eens amandelmelk of rijstmelk. Van Optimel heb je tegenwoordig een puur lijn, zonder toegevoegde suikers.

 

Water

Probeer eens gewoon water en voeg er bijvoorbeeld wat citroensap aan toe. Ook limoensap kan verrassend smaken. In de zomer is water erg handig omdat je er simpel wat ijsklontjes in kan doen, waardoor het extra verkoelend werkt.

 

Smoothies

Als laatst kun je je kind verwennen met smoothies. Naast dat ze supergezond zijn, smaken ze ook nog eens erg lekker. Je kunt peer en appel met schil en al gebruiken en alle vitamines en vezels in het fruit blijven behouden. Daarnaast heb je een enorme verscheidenheid aan smoothies die je kunt maken.

gezonde smoothie receptenEr is nu een leuk receptenboek met daarin meer dan 70 heerlijk smoothie recepten, waarin je ook kunt lezen waarom een bepaalde fruitsoort precies gezond is en welke combinaties van fruit en groenten het best werken. Nu met gratis dvd!

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Gezonde_Groene_Smoothie_Recepten_en_Meer_Met_Gratis_DVD/16126/12764″ style=”blue” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Bestel hier direct het boek met 70 gezonde smoothierecepten[/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.